Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | GRILLSKOLEN, DEL 5 – Hvordan grille pizza og brød?
24208
post-template-default,single,single-post,postid-24208,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

GRILLSKOLEN, DEL 5 – Hvordan grille pizza og brød?

Brød og pizza kan også lages på grillen. I grillskolen del 5 får du oppskriften!

GRILLSKOLEN-DEL-5

 

DEL 5

HVORDAN GRILLE PIZZA OG BRØD?

BRØD

Idemagasinets grillskole - Brød på grillen

Foto: Santa Maria

Overrask med et nybakt brød fra grillen. Ta din favorittoppskrift på brød, eller ta utgangspunkt i pizzaoppskriften nedenfor og og bland i et par teskjeer urter, f.eks rosmarin og oregano.

Slik gjør du: Form til små kjeks eller pitabrød og pensle med litt olivenolje. Grill under lokk først på direkte varme, snu etter 2–3 minutter og grill så på indirekte varme 3–4 minutter til de er ferdige.

PIZZA GRUNNOPPSKRIFT

GRILLGUIDE-Grille-pizza

(4 porsjoner)

Deig:
¼ pk gjær
2 1/5 dl vann
1/2 ts salt
2 msk olivenolje
6 dl hvetemel

Saus:
1 dl tomatpuré
2 ss olivenolje
1/2 dl vann
2 ss More Pasta Basilico krydder
300 g revet ost
+ ditt valg av fyll

Slik gjør du:

Løs opp gjæren i lunket vann i en bolle, tilsett salt, olje og mel. Kjør i kjøkkenmaskin eller kna for hånd i ca 10 minutter til deigen er smidig. Form til fire boller og la dem ligge svalt og trekkfritt under et kjøkkenhåndkle til det er på tide å kjevle de ut. Deigen kan forberedes flere timer før utbaking.

Bland tomatpuré, olivenolje, vann og More Pasta Basilico krydder til en tomatsaus.Kjevle deigen til fire pizzaer. Legg dem direkte på grillen på middels varme. Legg på lokket og grill i 2–3 minutter til undersiden har fått farge. Slå pizzaene flate dersom de har hevet seg og snu dem. Ha på tomatsaus og ost og ditt valg av fyll.Stek under lokk i ytterligere ca 4 minutter eller til osten har smeltet. Serveres straks!

Følg med på grillskolen! 

Grillskolens syv deler:

  1. UTSTYR
  2. TEKNIKKER
  3. HVORDAN FÅ DEN ORDENTLIG GODE GRILLSMAKEN?
  4. DE ULIKE TYPENE GRILL
  5. HVORDAN GRILLE PIZZA OG BRØD?
  6. GRILLTILBEHØRET: MARINADE, RUB, OLJE, GLAZE, SAUS OG KRYDDER
  7. NÅR KOMMER GJESTENE? I kveld? I morgen? Om én time?

I mellomtiden kan du ta en titt på denne samlingen med mer enn 100 grilloppskrifter og -tips på Pinterest:

GRILLSKOLEN – Idemagasinets grilloppskrifter på Pinterest

God grilling!

– Kilde/foto: Santa Maria

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits