Hjem   Om meg   Kontakt
REISETIPS: London på 24 timer – ekspertenes beste tips! | Marianne de Bourg
24623
post-template-default,single,single-post,postid-24623,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

REISETIPS: London på 24 timer – ekspertenes beste tips!

Hvorfor dra ut og spise middag med venner der du bor, når taxituren hjem koster nesten det samme som en flybillett til London? Bli med når vi testet ut en såkalt «nanotur» til London!

“Nanoturer”, eller miniferier på godt norsk, blir stadig mer populært. Dette er reiser som kun varer 1-2 netter. Berg-Hansen reisebyrå ville teste ut dette konseptet og tok en svipptur til London. Formålet var enkelt: hvordan få mest mulig ut av London på 24 timer.

REISETIPS Slik gjør du London på 24 timer

Når man reiser på korte turer er det tre viktige kriterier og ta hensyn til; planlegging, planlegging og planlegging!

Gjør god research på forhånd. Hva vil se og gjøre? Hvor vil du bo og spise? Lag en plan og finn ut hvordan du får mest mulig ut av turen. Vi tok morgenflyet til Heathrow klokken 07.55, noe som gjorde at vi ankom hotellet vi skulle bo på, allerede klokken 10.30. Med andre ord: vi fikk en hel dag til å vie til shopping og champagne!

REISETIPS The Marleybone hotel i London

Foto: Berg-Hansen

På forhånd hadde vi selvsagt bestilt hotell, og plukket nøye ut området vi ønsket å bo i. For å slippe å bruke tid på kollektivtrafikk og taxi, bestemte vi oss for å bo i Marylebone-området i London.

REISETIPS London på 24 timer med Berg-Hansen

Foto: Berg-Hansen

The Marylebone Hotel er et av Berg-Hansens utvalgte hoteller i London. Et bra 4-stjernershotell, med flott beliggenhet, utmerket service, fine rom og gode restauranter.

REISETIPS London på 24 timer

Foto: Berg-Hansen

Afternoon Tea et «must»
Selv om det kun er en rask flytur fra Oslo til London, er det alltid godt å få lagt fra seg bagasjen, friske seg opp litt, og ikke minst skifte til gode sko, før man begir seg ut på shopping. For å spare tid hadde vi på forhånd bestilt «Afternoon Tea» på hotellet, først.

REISETIPS Afternoon tea

Foto: Berg-Hansen

Når man reiser såpass tidlig er det viktig med en god lunsj, og hva er vel mer sjarmerende enn å kombinere det med britenes tradisjonelle «Afternoon Tea»? Og ja, vi tok alternativet som inneholdt rosa champagne, sammen med scones, hjemmelaget syltetøy, agurksandwich og sjokoladekake. Nam nam!

Afternoon tea - London på 24 timer

Foto: Berg-Hansen

Marylebone er veldig koselig med sine tradisjonelle puber på hvert hjørne, gode shoppingmuligheter, samt kort gangavstand til Carnaby Street og Covent Garden. Vi hadde på forhånd listet opp hvilke butikker vi ville innom, og utfra det fant vi ut at alt vi «trengte» var nettopp her.

REISETIPS London på 24 timer Carnaby street

Foto: Berg-Hansen

Vi krysset Oxford Street på vei til Covent Garden, og det var en ren lettelse at vi denne gangen ikke skulle inn i den travle handlegaten. Det får vi heller spare til en gang vi har litt bedre tid.

Pub-pause

REISETIPS London på 24 timer - på pub

Foto: Berg-Hansen

Selv med gode sko blir man sliten utover dagen. Så vi tok turen innom en av de tradisjonsrike pubene i Covent Garden, for en kort pause og matbit. Dette er et område som yrer av liv og hvor det er mye å se på. Gatekunstnere, butikker i alle prisklasser og spisesteder i skjønn forening! Selv gikk vi på en “smell” i Michael Kors-butikken der!

Shopping completed

Det fine med europeiske storbyer er at butikkene er åpne til langt utover kvelden, og i London stenger de fleste butikkene klokken 19.00. Det betyr at vi hadde nesten 7 timer til disposisjon. Og for de som lurer; ja, vi utnyttet tiden!

REISETIPS London på 24 timer - shopping

Foto: Berg-Hansen

London by night
Etter en kort hvil på hotellrommet er det tid for middag. Her gjelder det også å tenkte smart og effektivt. Vi bestilte bord på forhånd på en restaurant med gangavstand fra hotellet. På nettet kan du søke deg frem til restauranter i ro og mak, se gjennom menyen og se anmeldelser fra andre besøkende.

Vi valgte en restaurant som heter «28-50». På nettstedet står det at det passer for de som elsker god vin og mat. Spot on! Dette gjorde valget vårt lett, og vi angrer ikke. Vi fikk servert en nydelig 3-retters middag med tilhørende viner – og det til fornuftige priser.

«28-50» har flere restauranter rundt om i London, og er et sted vi absolutt kan anbefale!

Slik får du mest ut av London på 24 timer

Berg-Hansen reisebyrå sine beste 15 tips

 1. Planlegg turen i detalj! Hva vil se og gjøre? Hvor vil du bo og spise? Når?
 2. Gjør god research
 3. Ta et tidlig morgenfly
 4. Velg hotell i området hvor du slipper bruker tid på kollektivtrafikk
 5. Bestill hotell på forhånd (selvfølgelig!)
 6. Spis lunsj på hotellet ved ankomsten
 7. Velg hotell med Afternoon Tea-tilbud
 8. List opp hvilke butikker du vil innom på forhånd (og velg noen i samme område)
 9. Styr unna de travleste handlegatene
 10. For en kort pause og en rask matbit, stopp innom en tradisjonsrik pub (de er overalt)
 11. Utnytt at butikkene er åpne fram til kl 19
 12. For å få opp energien, ta en kort hvil på hotellrommet før middag (det ligger jo i nærheten)
 13. Middagen blir effektiv når du har bestilt bord på restaurant på forhånd
 14. ….og når menyen er sett igjennom i ro og mak på nett hjemme
 15. Sørg for at restauranten er i gangavstand fra hotellet
No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.