Hjem   Om meg   Kontakt
GRILLSKOLEN - DEL 3 – Hvordan få den ordentlig gode grillsmaken? | Marianne de Bourg
24205
post-template-default,single,single-post,postid-24205,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

GRILLSKOLEN – DEL 3 – Hvordan få den ordentlig gode grillsmaken?

En ren grillrist, røykte urter og røkt ost. Tre grep som gir ekte smak av grill.

Grillolje, rub, glaze og marinader er også enkle grep for å fremheve den gode grillsmaken.

GRILLSKOLEN-del-3

DEL 3

RØYK MED URTER

GRILLGUIDE-Grilling-med-engangsgrill
Ferske urter direkte på grillen gir en kjapp og god røkt smak. Det passer bra til mindre råvarer som f.eks reker, blåskjell, sopp, tofu og grønnsaker som lett tar til seg smak. Sørg for å beholde røken så lenge som mulig ved av og til lukke ventilasjonen på grillen, og ikke åpne lokket.

RØKT OST

Prøv å røke ulike oster når du først holder på, som f.eks. halloumi, fetaost og annen fast ost som ikke smelter så lett.

EN REN OG VARM GRILLRIST

Det krangles ofte om verdien av å ha en ren grillrist. Hvorfor? En skitten grillrist gir sotrester på kjøttet og en trist bismak.

For best smak – bruk alltid en ren og varm grillrist så får du fine grillstriper. Risten gjøres ren med en real metallbørste før og etter grillingen når risten er varm. Et annet tips er å legge risten direkte på gresset over natten. Sot og skitt løses opp, og så er den ganske lett å vaske ren.

GIR EKSTRA GRILLSMAK

GRILLSKOLEN-Grille-med-rub

Grillolje, rub (krydderblanding som gnis inn på overflaten, marinade, glaze (glasering), BBQ-sauser og ferdig BBQ-kryddermikser gir god grillsmak.

[Les mer om marinader, oljer, rub i del 6 – Det gode grilltilbehøret.]

GRILLET SAUS

Det her er en enkel måte å gi grillsmak der man ikke forventer det. Grønnsaker med grillolje! Del f.eks tomater, paprika og løk, og pensle med din favoritt grillolje. Grill grønnsakene myke. Hakk eller miks grønnsakene sammen til en saus og server med fersk pasta. Topp med litt urter og smuldret fetaost.

Følg med på grillskolen! 

Grillskolens syv deler:

  1. UTSTYR
  2. TEKNIKKER
  3. HVORDAN FÅ DEN ORDENTLIG GODE GRILLSMAKEN?
  4. DE ULIKE TYPENE GRILL
  5. HVORDAN GRILLE PIZZA OG BRØD?
  6. GRILLTILBEHØRET: MARINADE, RUB, OLJE, GLAZE, SAUS OG KRYDDER
  7. NÅR KOMMER GJESTENE? I kveld? I morgen? Om én time?

I mellomtiden kan du ta en titt på denne samlingen med mer enn 100 grilloppskrifter og -tips på Pinterest:

GRILLSKOLEN – Idemagasinets grilloppskrifter på Pinterest

God grilling!

– Kilde/foto: Santa Maria

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.