Hjem   Om meg   Kontakt
Halsbrann: Gode råd, mulige årsaker og alternativ behandling | Marianne de Bourg
23959
post-template-default,single,single-post,postid-23959,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Halsbrann: Gode råd, mulige årsaker og alternativ behandling

Forskning viser at det å stumpe røyken kan redusere plager med halsbrann og sure oppstøt og at espressokaffe faktisk kan være bedre for magen enn mildere kaffe.

For lite magesyre kan også være årsaken til sure oppstøt, ikke for mye magesyre, som man før har trodd.

Her er et knippe gode råd, noen mulige årsaker og tips om alternativ behandling mot halsbrann og sure oppstøt:

Fersk ananas

KJERRINGRÅD - Ananas mot halsbrann

Ananas inneholder inneholder fordøyelsesenzymet bromelain. Det kan derfor hjelpe å spise fersk ananas etter måltidet . Hermetisert ananas har ikke samme virkning, og man må ta med kjernen som inneholder mest av dette gode enzymer. Skal være spesielt gunstig ved halsbrann under graviditet.

Sov med hodet høyt

Sov med overkroppen litt hevet ved for eksempel å plassere klosser under hodegjerdet på sengen. Dette er et godt gammelt kjerringråd.

Gå ned i vekt

Vektnedgang kan også hjelpe. Forskning ved NTNU viser at man kan bli kvitt eller redusere plager med halsbrann og sure oppstøt om man går ned i vekt.

Les mer: [Gå ned i vekt – bli kvitt halsbrann]

Magesyretilskudd: Aciglumin eller Hypochyllin

For lite magesyre kan faktisk være årsaken til sure oppstøt og halsbrann. Erfaringer fra terapeuter som jobber med for lite magesyre, oppnår ofte bemerkelsesverdige resultater med å bruke tilskudd eller annet som stimulerer magesyreproduksjonen.

Les mer: [Magesyre – har vi ikke alle for mye?]

Rå eplecidereddik

Ved for lite syre i magen, kan du enkelt forbedre syreinnholdet i magen ved å ta en spiseskje rå ufiltrert eplecider eddik i et stort glass vann.

[Her kan du få kjøpt rå eplecidereddik]

Glutamin

Forskning har vist at mageproblemer forårsaket av magesårbakterien H. pylori kan behandles med aminosyren glutamin, som finnes i mange matvarer, inkludert biff, kylling, fisk, egg og meieriprodukter. Glutamin kan også fås som kosttilskudd.

[Her kan du få kjøpt glutamin]

Havsalt/Himalaya-salt

Siden sure oppstøt ofte er årsaken, kan salt være en løsning. For å få kroppen til å lag tilstrekkelige mengder av saltsyre (magesyre) vil høykvalitets havsalt (ubehandlet salt), for eksempel Himalaya-salt vil tilføre klorid som kroppen trenger for å lage saltsyre.

Ingefær

Ingefær har blitt funnet å ha en virkning ved å blokkere magesyren og undertrykke Helicobacter pylori, også langt bedre enn magesårmedisinen Lansoprazol for å forhindre dannelsen av magesår. Dette er kanskje ikke overraskende, med tanke på at ingefær tradisjonelt har blitt brukt mot mageproblemer siden antikken.

Bruk to eller tre stykker fersk ingefærrot til to kopper varmt vann. La trekke i omtrent en halv time. Drikkes ca 20 minutter før måltidet.

Natron

En halv til en hel teskje natron (natriumbikarbonat) i et glass vann kan lette sure oppstøt siden natron bidrar til å nøytralisere magesyre. PS – Anbefales utenom måltider, da vi trenger magesyren for å fordøye maten.

Les mer:

[Espresso er best for magen]

[Røykekutt gir mindre halsbrann]

Kilder: bt.no, forksning.nomercola.com, boken Naturlig livsstil, Tunsberg Medisinske Skole

[HUSK AT DET SOM VIRKER, OGSÅ KAN HA BIVIRKNINGER. Ikke erstatt medisin foreskrevet av legen med kjerringråd, men bruk dem forebyggende og som supplement til skolemedisin. Urter kan ha innvirkning på andre medisiner du bruker. Spør derfor legen før du bruker urtemedisin dersom du bruker medisiner, er gravid eller ammer. ]

Mer alternativ behandling:

Har du postive erfaringer med coaching? Skriv noen ord inn i kommentarfeltet under.

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Likte du dette? Del gjerne og følg på Facebook!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.