Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Sunn sukkerfri oppskrift på myk peanøttkaramell
24276
post-template-default,single,single-post,postid-24276,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Sunn sukkerfri oppskrift på myk peanøttkaramell

Hva med en ny type lørdagsgodt i dag? Disse sukkerfrie karamellene kan fint erstatte smågodtet fra butikken. 

De myke bitene med peanøttkaramell overtrukket med sjokolade smaker helt fantastisk godt!

Sunn sukkerfri oppskrift på myk-peanøttkaramell

I denne oppskriften er det brukt sukkerfri FiberSirup, som du kan lese mer om her:

Sunn sukkerfri sirup! Av plantefiberet IMO (Isomalto-oligosakkarider)

Sunn sukkerfri oppskrift på myk peanøttkaramell
 
Ingredienser
  • [Peanøttkaramell]
  • 10 ferske dadler (normal størrelse)
  • 6 ss Peanøttmel
  • 3 ss kokosolje
  • 2 ss FiberSirup
  • salt etter ønsket smak
  • [Sjokoladetopping]
  • 1 plate Sukrinsjokolade (40 g)
Sånn gjør du
  1. Kjør dadlene i en foodprosessor.
  2. Smelt kokosolje i vannbad og bland med daddelmassen.
  3. Tilsett Peanøttmel, og bland alt godt sammen i kjøkkenmaskinen.
  4. Kna deigen ned i en form kledd med plastfolie. Strø salt over massen.
  5. Smelt sjokoladen i vannbad og smør den over peanøttdeigen.
  6. La det hele stå i fryseren 10-15 min før det deles opp i biter - Nyt!

Næringsinnhold per 100 gram

  • Energi: 384 kcal
  • Protein: 14
  • Karbohydrat: 40
  • Fett: 16
  • Fiber: 13

Du kan også lage proteinrike sjokoladebarer av sirupen: [Oppskrift på sjokoladebarer med kun to ingredienser]

– Foto/oppskrift: Funksjonell Mat – 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits