Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | MIDDAGSTIPS: Oppskrift på helgrillet laks med BBQ-saus og bacon
24181
post-template-default,single,single-post,postid-24181,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

MIDDAGSTIPS: Oppskrift på helgrillet laks med BBQ-saus og bacon

Vil du ha kjapp middag og samtidig har lyst på grillmat, er det helgrillet laks du bør satse på. Sjømat er utrolig enkelt på grillen.

Denne laksefilet skal bare pensles med BBQ-saus før den legges på grillen.
Det er hurtigmat det!

MIDDAGSTIPS: Oppskrift på helgrillet laks med BBQ-saus og bacon

Tips: Husk å ta laksen ut av kjøleskapet slik at den har romtemperatur før du legger den på grillen.

MIDDAGSTIPS: Oppskrift på helgrillet laks med BBQ-saus og bacon
 
(4 porsjoner)
Ingredienser
  • 1,5 kg hel laksefilet med skinn på en side
  • 0,8 dl Santa Maria BBQ Sauce Roasted Garlic
  • 300 g bacon i terninger
  • 1 lime i tynne skiver
  • ½ rød chili i tynne strimler
  • 5 stk salatløk i tynne skiver
  • ½ krukker fersk koriander
  • Evt. salat og diverse grønnsaker for grilling
Sånn gjør du
  1. Pensle laksesiden med BBQ Grilloil Garlic.
  2. Legg laksen med skinnsiden mot risten på grillen og grill på indirekte varme under lokk i ca. 25 min.
  3. Sprøstek bacon i stekepannen og la det ligge og tørke på matpapir.
  4. Når laksen er gjennomstekt, kontroller ved å skjære litt i den tykkeste delen, løft den av og anrett på et fat.
  5. Dryss over generøst med bacon, lime, chili, salatløk og koriander over laksen.

Server gjerne laksen på et stort serveringsfat på en seng av grønn salat med grillede grønnsaker og agurksalsa.

Tips: Du kan også bruke American BBQ Sauce Hickory eller original.

Det er lett å skape variasjon på grillen med ulike typer grillsauser. De kan brukes på kjøtt eller fisk på grillen eller rett og slett sette flasken direkte på bordet.

Forslag til tilbehør:

Flere grilloppskrifter:

  1. Chilensk grillmat – asado
  2. Grillet andebryst-spyd med rosmarinmarinade
  3. Grillet fjellørret og søtpoteter med honning, smør og pekannøtter
  4. Grillpølser på nye måter med BBQ-saus
  5. Kebab med hjemmelaget kebabkrydder og -saus
  6. Kyllingspyd med verdens beste marinade
  7. Krydrede pølser “asado style”
  8. Riktig vin og marinade til grillmat
  9. Whiskymarinert svinekam

Kos deg med grillmat!

– Foto/oppskrift: Santa Maria

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits