Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Linse- og blomkålsuppe med feta- og ruccolakrem
24120
post-template-default,single,single-post,postid-24120,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Linse- og blomkålsuppe med feta- og ruccolakrem

Suppe er en klassiker som alltid er mulig å fornye. En god suppe kan serveres til lunsj og hverdagsmiddag, som forrett til gjester – og som hovedrett om man satser på litt ekstra tilbehør.

Denne fyldige linse- og blomkålsuppen får fylde fra kokosmelken, friskhet fra appelsinjuicen og litt sting fra tørket rød chilipepper. Den inneholder bra vegetabilske proteiner fra de grønne linsene. Proteiner som bygger kroppen – og metter.

Selv om suppen i utgangspunktet er vegetarisk, kan kan den gjøres mektigere ved å tilsette stekt sopp, bacon eller røkt skinke. Dette tilbehøret kan serveres ved siden, og dermed tilfredsstille både kjøttspisere og vegetarianere. Eventuelt kan stekt sopp brukes som tilbehør.

MIDDAGSTIPS: Oppskrift på linse- og blomkålsuppe

Det er brukt konsentrert appelsinjuice i suppen, de er ulikt søtet avhengig av produsenten. Velg gjerne en som ikke er mye søtet.

Linse- og blomkålsuppe
 
(10 porsjoner)
Ingredienser
  • 500 g purreløk, strimlet
  • 300 g grønne linser
  • 20 g smør
  • 1 dl konsentrert appelsinjuice
  • 1,5 l grønnsaksbuljong eller -kraft
  • 400 g potet i terninger
  • 1 kg blomkål, delt i små biter
  • 10 g hvitløk
  • 4-6 dl Santa Maria Creamy Coconut Milk, eventuelt matfløte
  • 5 g Santa Maria Chilipepper - Red Hot Chili Flakes
  • Salt og pepper, smak til
Sånn gjør du
  1. Fres purreløk i smør uten at den brunes.
  2. Tilsett buljong og potet.Kokes i ca 20 minutter.
  3. Tilsett blomkål. Kokes i ca 5 minutter til.
  4. Tilsett kokosmelk eller fløte, og kok opp.
  5. Suppen kan eventuelt jevnes med stavmikser.
  6. Smak til med hvitløk, chili, salt og pepper.

Valgfritt tilbehør:

Feta- og ruccolakrem

  • 300 g fetaost
  • 200 g gresk yoghurt
  • 50 g ruccula, eventuelt spinat
  • 5 g sukker
  • 2 g Santa Maria Triple Pepper

Kjør ruccula i stavmikseren, og bland fetaost og gresk yoghurt. Krydre med pepper og sukker, og smak til med salt.

Næringsinnhold, per porsjon:

  • Energi: 392 kcal
  • Protein: 18,5 g
  • Karbohydrater: 36,6 g
  • Fett: 19 g

En sunn suppe som kan varieres med ulikt tilbehør. Et bra middagstips, eller hva?

God middag!

– Foto/oppskrift: Santa Maria

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits