Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Sukkerfri lavkarbo konfektkake med karamellfyll og sjokoladetrekk
23926
post-template-default,single,single-post,postid-23926,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Sukkerfri lavkarbo konfektkake med karamellfyll og sjokoladetrekk

Karamell…sjokolade…konfekt. Ord som smelter på tungen, akkurat som denne kaken.

Denne konfektkaken er laget uten sukker og kan spises av deg som følger lavkarbo. Og selvfølgelig av alle andre.

Sunn oppskrift på sukkerfri lavkarbo konfektkake

Foto: Cappelen Damm

I denne kaken er vanlig hvitt raffinert sukker erstattet med Sukrin/Sukrin+ og Tagatesse.

Det anbefales enten sukkerfri sjokolade eller mørk sjokolade. Bruk gjerne Lindt Excellence 85% som inneholder minimalt med sukker.

Sukkerfri lavkarbo konfektkake med karamellfyll og sjokoladetrekk
 
Ingredienser
  • [Kakebunn]
  • 250 g mandler
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 2 egg
  • 40 g Tagatesse
  • 80 g Sukrin eller 40 g Sukrin pluss
  • [Karamellsaus]
  • 80 g Tagatesse
  • 50 g Sukrin eller 25 g Sukrin pluss
  • 1 ½ dl kremfløte
  • [Sjokoladelokk]
  • 100 g sukkerfri/mørk sjokolade
  • 60 g smør
Sånn gjør du
  1. Sett ovnen på 160 ºC. Bruk en ildfast form som er ca. 20 cm i diameter, kle bunnen og opp langs kanten med bakepapir, og smør bakepapiret med litt smør. Kjør mandlene i en blender til de er nokså finmalte, men ikke til mel. Ha mandelmassen over i en bolle. Bland inn fiberhusk, bakepulver og salt. Pisk egg, Tagasesse og Sukrin i fem minutter til en lett eggedosis. Bland det tørre i eggedosisen og ha røren over i formen. Stek bunnen midt i ovnen i 15–20 minutter og avkjøl på rist i formen.
  2. Bland ingrediensene i en tykkbunnet kjele og kok over svak varme i 15–20 minutter til det er blitt en tykk, brun saus. Avkjøl. Når bunnen og karamellsausen er helt avkjølt, helles karamellsausen over bunnen som fremdeles er i formen. Sett formen i kjøleskap.
  3. Smelt sjokolade og smør forsiktig over vannbad eller i mikrobølgeovn og rør sammen til en jevn, blank sjokoladesaus. La den avkjøle noe og hell sjokoladesausen over den kalde stive karamellen på kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Ta kaken ut av formen og del den opp i kvadratiske småbiter ved hjelp av en skarp kniv. Kaken smaker best romtemperert.

Næringsinnhold per 100 gram

  • Energi: 313 kcal
  • Protein: 10
  • Karbohydrat: 5,3
  • Fett: 26,3
  • Fiber: 7,7

– Foto: Oppskrift fra funksjonellmat.no / Sofie Hexebergs bok “Kakefest – Uten sukker og mel” Cappelen Damm

1 Comment

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits