Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Hva passer til tørket estragon? Mer enn bernaise!
20429
post-template-default,single,single-post,postid-20429,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Hva passer til tørket estragon? Mer enn bernaise!

Estragon er et klassisk urtekrydder med dominerende, lett parfymert med søtaktig lakrissmak.

Dette er en artikkel i serien Smakskombinasjoner, også kalt foodpairing, hvor ulike matvarer og hvilke gode smaker som passer til står på timeplanen.

URTEGUIDE Tørket estragon

Gode smakskombinasjoner med tørket estragon

Estragon med finhakket persille, dill og gressløk gir en utsøkt smak til potetsalat. En fantastisk smakssetter som bryter med fløtesauser og fungerer fint til blåmuggost. I vineddik kommer urtesmaken godt til rette.

  • Fisk og skalldyr
  • Kylling
  • Svine- og kalvekjøtt
  • Kjøttgryter
  • Egg
  • Meieriprodukter
  • Kryddersmør
  • Blåmuggost
  • Bernaisesaus
  • Fløtesauser
  • Grønnsaker, spesielt jordskokk
  • Eddik, vineddik

Tørkede urter er mer robuste enn ferske urter og kan med fordel tilsettes ved starten av matlagingen. All den gode smaken er bevart gjennom skånsom tørking og smaken utvikles ved varmebehandling.

En tommelfingerregel er at man kan beregne ca halvparten mengde tørket krydder som ferske urter for samme smak.

Prøv estragon til middag i dag. Hva med fisk- og skalldyrgryte med fløtesaus til middag…?

– Kilde/foto: Santa Maria

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Følg og del på Facebook, da vel!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits