Hjem   Om meg   Kontakt
Sommerfuglene vi elsker. Duse, sarte, rocka og tøffe! | Marianne de Bourg
23758
post-template-default,single,single-post,postid-23758,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Sommerfuglene vi elsker. Duse, sarte, rocka og tøffe!

De er fargerike, vakre, lette og skjøre; sommerfuglene har flydd inn i manges hjerter – og på veggene i mange hjem. Ifølge ekspertene har de kommet for å bli!

Sommerfuglene er ikke bare å se ute i hagen om dagen, de er litt overalt – både på smykker, interiørdetaljer, klær og andre tekstiler. Stadig flere slår dem nå også stort opp på veggene sine.

– Sommerfugler er veldig populært, og vi ser en stor interesse for tapeter med sommerfugler på. Det kommer også helt tydelig frem av salgstallene våre, bekrefter Torhild Rustenberg hos Storeys.

INTERIØRTIPS - TAPETTREND Tapetet Anna French Seraphina fra Intag

Pasteller er i tiden, og fargebruken i Intags kolleksjon av Anna French er frisk og lett.

Flyr ikke av sted

Noen trender kommer med et pang, for så å forsvinne igjen like fort. Slik tror ekspertene ikke det vil være med sommerfuglene.

– Sommerfuglene stiller nok litt på linje med grener, blader og trestammer. Mange hadde trodd at de ville forsvinne fra interiørbildet igjen, men de har måttet smøre seg med tålmodighet, for naturmønstrene har kommet for å bli.

Denne type mønster er like aktuell nå som da dem kom, og jeg tror det har noe med vår forkjærlighet og dragning mot naturen å gjøre. Sommerfuglene stiller i samme kategori, mener Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no.

INTERIØRTIPS - TAPETTREND Tapetet Butterflies & Dragonflies fra Borge

Sommerfugler er vakre skapninger også uten alle fargene, da kommer tegningene enda bedre frem. Her er de satt sammen med øyenstikkere i Borges/Cole & Sons kolleksjon Whimsical.

Rustenberg tror heller ikke de fargerike flyverne er et forbigående fenomen.

– Man kan gjerne si at sommerfuglene har blitt en del av klassikerne, sier hun, og tror det er assosiasjonene som gjør at vi trekkes mot dem.

– Mange har en generell forkjærlighet for sommerfugler, og forelsker seg nettopp i disse tapetene. Sommerfugler er jo noe vakkert som vi kun opplever om sommeren her i Norge, og dermed gir de oss gode assosiasjoner gjennom den lange vinteren også, fortsetter hun.

INTERIØRTIPS - TAPETTREND Tapetet Harlequin Amazilia fra Tapethuset

Plassert på rekke og rad utgjør sommerfuglene i Tapethusets/Harlequins kolleksjon Amazilia et dekorativt og fargerikt innslag i rommet man ikke kan unngå å legge merke til.

Hvor skal man ha dem?

– Ofte assosieres sommerfugltapeter med jenterom. Og selv om de naturligvis er veldig aktuelle for jentene, kan vi definitivt avkrefte at det begrenser seg til dette. Vi ser interesse for disse tapetene både hos kvinner og menn – også i voksen alder, sier Rustenberg.

Owren hos ifi.no mener at de mange varierte uttrykkene i sommerfuglmønstrene gjør at de kan være aktuelle i mange ulike sammenhenger.

INTERIØRTIPS - TAPETTREND Tapetet Paradise Keliena fra Storeys

I Storeys’ kolleksjon Paradise er det blant annet fargerike sommerfugler på nøytral bakgrunn. Her er det mange farger som er enkelt å hente opp igjen i andre interiørdetaljer, for et helhetlig inntrykk.

– Det er så mange uttrykk i dem. Noen er duse og sarte, andre er mer rocka og tøffe. Så det handler ikke om én stil. Varianter av sommerfugler kan brukes for eksempel på soverom, barnerom, entréer, korridorer, arbeidsrom eller kjøkken, tipser hun.

– Tekst: Åshild Nyhus Tyssen/ifi.no –

2 Comments
 • Toves Sammensurium

  20/05/2015 at 9:53 am Reply

  Så morsomt,har et par tapetbøker på lån og satt akkurat og lurte på om jeg hadde bestemt meg for en med nettopp sommerfugler (og blomster)!
  Det finnes rett og slett altfor mange fine tapeter og altfor få ledige vegger ;)
  Tove :)

  • Marianne

   20/05/2015 at 4:36 pm Reply

   Så morsomt at du har sett på nettopp sommerfugltapet og leste om dem her da :0). Og jeg skjønner så godt hvor vanskelig det er å velge – jeg synes også det finnes uendelig mange fantastiske tapeter. Vi har forresten nå tapet i fire rom og det får vel holde en stund. Da slipper jeg jo det problemet ;)

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.