Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Sukkerfri, glutenfri og lavkarbo bløtkake på 1-2-3 av kakemix
23621
post-template-default,single,single-post,postid-23621,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Sukkerfri, glutenfri og lavkarbo bløtkake på 1-2-3 av kakemix

Bruk kakemix som utgangspunkt når du skal lage bløtkake. Det er superenkelt! Dessuten er dette en mye sunnere variant enn ferdigkjøpt kakebunn.

Lag en lavkarbo variant med sukkerfritt syltetøy som fyll. Eller bruk vanlig syltetøy og ferdigkjøpt vaniljekrem, da blir den ikke sukkerfri, men vil allikevel bli sunnere og inneholde mindre sukker enn med ferdigkjøpt kakebunn.

PS – Kaken er nydelig og kan selvfølgelig spises av alle, også om man ikke er spesielt opptatt av sukkerfritt, glutenfriti og lavkarbo.

Oppskrift på enkel bløtkake av kakemix

Sukkerfri, glutenfri og lavkarbo bløtkake på 1-2-3 av kakemix
 
Ingredienser
  • 1 eske kakemix fra Funksjonell Mat
  • 4 store egg
  • 
1,5 dl vann
  • 1 dl rømme
  • ½ dl olje
  • 1 ts bakepulver
  • Fyll og pynt: Bær, syltetøy, vaniljekrem eller annet
Sånn gjør du
  1. Bland ingrediensene, tilsett posens innhold og visp til en glatt, jevn røre.
  2. Stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 30 min.
  3. Del kaken i 2 lag.
  4. Fyll med syltetøy, krem eller vaniljekrem, og pynt med krem på toppen.

Tips: Om du skal lage glutenfritt, sjekk om kakepynt, vaniljekrem og annet du bruker i kaken også er glutenfritt!

God baking!

– Foto/oppskrift: Funksjonell Mat – 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits