Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | DRIKKE: Champagnefrokost – tips og menyer
11880
post-template-default,single,single-post,postid-11880,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

DRIKKE: Champagnefrokost – tips og menyer

Champagnefrokost er frokost hvor det blir servert champagne eller musserende vin. 

Champagnefrokost på sengen brukes gjerne på 17. mai og nyttårsaften, og for å feire bryllupsdager og bursdag. Champagnefrokost passer også på Valentines Day/Alle hjerter dag og på mors- og farsdag.

Det er selvfølgelig heller ingen ting i veien for å overraske din kjære med champagnefrokost en helt vanlig søndag. Kun for å feire kjærligheten.

Vi gjør det ofte når vi er på reise: Champagnefrokost på sengen på en weekendtur til Paris

Champagnefrokost - tips og menyer

Foto: Marianne de Bourg

Champagnefrokost blir også servert på enkelte hotell av god standard, gjerne på sengen til nygifte på bryllupsreisen. På hotell er gjerne den medfølgende frokosten så enkel som en skål med jordbær, men noen ganger av høy standard som russisk kaviar. Frokosten kan også bestå av buffe.

Vi bodde på et fint spa-hotell i Alicante, men der var det rett og slett plassert musserende vin (Cava, vil jeg tro) i en vinkjøler på bufféen. Greit det også. Det gir jo en følelse av luksus, kanskje særlig for oss nordmenn.

Men hva skal man servere til champagnefrokosten når man arrangerer selv? Og må man servere noe å spise? Man må ikke, men et kan være greit å få litt mat i magen også.

Her er mine fem forslag til mat og menyer, enten frokosten er for to eller skal serveres på en buffe.

Mat og menyer som passer til champagnefrokost

1. Den  romantiske buffeen

  • Jordbær dyppet i sjokolade
  • Eller jordbær og sjokoladekonfekt

2. Champagnefrokost i Paris…

  • champagne
  • croissanter

3. Den lette frokostbuffeen

  • 1 fat med jordbær
  • 1 fat med eksotiske frukter, stjernefrukt, granateple
  • 1 fat med kjeks
  • 1 fat med ost, brie og andre oster

4. Den eksklusive buffeen

  • Hummer
  • Gåselever
  • Russisk kaviar

5. Tapas og koldtbord

En tapasbuffet til nyttårsaften eller norsk koldtbord med spekemat til 17. mai går også godt sammen med champagne. Ellers passer champagne til det meste av mat, men kanskje ikke så godt til svært tung mat eller egg.

Nyt champagnefrokosten! Og jeg håper du fikk noen gode tips,

Marianne :)

 

Flere champagnetips:

  1. Hva er champagne?
  2. Kreativ bruk av champagnebolle og vinkjøler
  3. Rimelig champagne
  4. Rosa og rimelig alternativ til champagne
  5. Tips til champagnefrokost på sengen (i Paris)

 

— Oppdatert 23. juli 2018 —

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits