Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | DRIKKE: Velkomstdrink til nasjonaldagen – 17.mai-drink i rødt, hvitt og blått
23480
post-template-default,single,single-post,postid-23480,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

DRIKKE: Velkomstdrink til nasjonaldagen – 17.mai-drink i rødt, hvitt og blått

Denne lekre 17. mai-drinken er laget av økologisk Prosecco og markjordbærlikør.
Den serveres i flotte cocktailglass – og er riktig så festpyntet til den store dagen. 

Bruk den som aperitif; drinken før måltidet eller som velkomstdrink som får opp stemningen (og ned skuldrene) hos gjestene.

Drinken er så festlig og flott at ingen av gjestene drømmer at den kun inneholder to ingredienser og at den er så enkel å lage.

Oppskrift på enkel velkomstdrink i rødt, hvitt og blått til 17.mai

Cocktailglassene er fra serien Perfection fra Holmegaard. Cocktailglasset er dekorert med tørket økologisk kornblom fra Aukrust Gard og Urteri. / Foto: Idemagasinet

Velkomstdrinken er laget den økologiske Proseccoen Le Contesse Prosecco Organic Brut og markjordbærlikøren Marcati Liquore Fragoline di Bosco.

Begge er mainyheter på Vinmonopolet, som du kan lese mer om her:

Italiensk markjordbærlikør med smak av norsk sommer
Økologisk musserende til årets 17. mai-feiring, sommer og santkhans

Velkomstdrink til nasjonaldagen – 17.mai-drink i rødt, hvitt og blått!
 
(1 cocktailglass eller Martini-glass)
Ingredienser
  • Jordbær
  • Blåbær
  • Sitronsaft eller vann
  • Likør: Marcati Liquore Fragoline di Bosco
  • Prosecco: Le Contesse Prosecco Organic Brut
  • Tørket økologisk kornblom til pynt, evt blå matfarge eller konditorfarge
Sånn gjør du
  1. Vask og tørk bærene, og skjær opp jordbær i mindre biter.
  2. Pynt kanten på et cocktailglass eller martiniglass med sukker ved å holde glasset opp ned mens du har sitronsaft (eller vann) langs ytterkanten av glasset og deretter vrir glasset rundt i en lav skål eller på en asjett med farget sukker.
  3. Hell litt markjordbærlikør i bunnen av glasset. Fyll deretter opp med avkjølt Prosecco.
  4. Lag gjerne først en testdrink hvor du prøver deg fram når det gjelder smak og farge på drinken.
  5. Bruk gjerne på forhånd avkjølte glass – om du har plass i kjøleskap, kjølerom eller kjeller.

Du kan også rimme glasset med blå matfarge, som fås hos blant annet Cacas og Panduro, eller konditorfarge fra matbutikken. Bland da noen få dråper farge med sukker i en pose og klem sammen til sukkeret har fått jevn farge. Pynt deretter glasset på samme måte som i oppskriften.

Flere ideer til pynting av drinken: 200 ideer til pynting av drinker og cocktails!

Lykke til – og ha en god 17. mai!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits