Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | MAT: Sukkerfri lavkarbo suksesskake – eller suksessterte
23383
post-template-default,single,single-post,postid-23383,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

MAT: Sukkerfri lavkarbo suksesskake – eller suksessterte

Oppskrift på gul kake, kake med gul krem, suksesskake eller suksessterte. Samme kake, mange navn!

I denne oppskriften på lavkarbo suksessterte er det brukt fløte i kremen og nøtte-mandelbunn. Den er glutenfri og laget uten sukker.

Kaken passer for deg som ønsker å unngå sukker, enten du har diabetes eller spiser lavkarbo. Kaken er selvfølgelig også så god at den kan spises av alle!

Nydelig-og-sunn-(!)-oppskrift-på-sukkerfri-suksesskake-eller-suksessterte

Kremen blir noe mer kremhvit og ikke så gul som man får inntrykk av på dette bildet. Foto: Marianne de Bourg / Oppskrift: Funksjonell Mat

I denne kaken er hasselnøtter erstattet med malte mandler, noe som passer for nøtteallergikere som tåler mandler. I fyllet er Sukrin erstattet med Sukrin Gold.
Andre sukkererstatninger kan også brukes, men det er viktig å smake seg fram!

Sukkerfri lavkarbo suksessterte
 
Kaken kan gjøres helt lavkarbo ved å bruke fløte i stedet for melk. Da kan du redusere mengden maisenna til 1 ss.
Ingredienser
  • [Nøttebunn]
  • 150 g hasselnøtter, males til mel
  • 75 g mandelmel (fettredusert)
  • 3 egg
  • 1 dl (90g) Sukrin
  • 1 ts bakepulver
  • ½ dl vann
  • 1 ts fiberhusk
  • [Eggekrem]
  • 3 dl valgfri melk
/ fløte
  • 1 ts vaniljepulver
  • 5 eggeplommer
  • ½ - 1 dl Sukrin
  • 2 ss maisenna (1 ss hvis du bruker fløte)
  • 50 - 100 g meierismør
Sånn gjør du
  1. Bland hasselnøttmel, mandelmel, bakepulver og fiberhusk.
  2. Skill eggene, og pisk eggehvittene og Sukrin stivt.
  3. Bland deretter inn eggeplommene, nøtteblandingen og vann.
  4. Hell røren i en rund form som er enten smurt eller kledd med bakepapir.
  5. Stek bunnen på nederste rille i ca 20 minutter ved 175 grader.
Avkjøl.
  6. [Eggekrem]
  7. Bland alle ingrediensene i en kjele.
  8. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Dette tar litt tid.
  9. Vær forsiktig så det ikke blir for varmt. Hold temperaturen under kokepunktet, koker den kan kremen bli kornete. (Hvis temperaturen er for lav, vil ikke kremen tykne).
  10. Når kremen har fått passe tykk konsistens, avkjøles kjelen i kaldt vann.
  11. Rør i kremen av og til.
  12. Pynt gjerne den ferdige kaken med litt revet sjokolade.

Næringsinnhold per 100 gram:

  • Energi: 238 kcal
  • Protein: 8,7
  • Karbohydrat: 2,9
  • Fett: 20,5
  • Fiber: 3,5

Håper det kan friste!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits