Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Sukkerfri Pavlova
23220
post-template-default,single,single-post,postid-23220,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Sukkerfri Pavlova

Pavlova med krem og friske bær er en fryd for øyet og ganen. Desserten passer ypperlig til fester og sammenkomster som nyttårsaften og 17. mai.

Og denne sukkerfrie varianten kan til og med nytes med god samvittighet!Sunn oppskrift på sukkerfri Pavlova

Marengsbunnen kan du lage flere dager i forveien og oppbevare den tørt, med litt bakepapir rundt. Rett før servering legger du på kremen og pynter med bær.

Dryss gjerne over litt høvlet hvit sjokolade og pynt med noen blader med sitronmelisse eller mynte. Du kan også bruke kuler av iskrem i stedet for krem/vaniljekrem.

Sukkerfri Pavlova
 
Ingredienser
  • [Bunn]
  • 4 eggehviter (140 g)
  • 40 g SukrinMelis
  • [Fyll]
  • 1 pk ferdig vaniljekrem
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss SukrinMelis
  • ca. 300 g friske bær eller frukt
Sånn gjør du
  1. Sett stekeovnen på varmluft 100 grader.
  2. Mål opp SukrinMelis i en skål.
  3. Skill eggene og ha eggehvitene i en stor bolle. Sørg for at det ikke kommer noe eggeplomme sammen med eggehvitene. Pisk bare eggehvitene til du får et hvitt og halvstivt skum, ca 2 minutter. Tilsett deretter litt og litt SukrinMelis mens du fortsetter å piske, ca 5 minutter totalt.
  4. Bre marengsmassen utover en bakepapirkledd plate. Stek i ovnen i ca 50 minutter.
  5. Slå av ovnen og sett en tresleiv i ovnsdøren slik at den står på gløtt. La kaken stå til den er kald, ca 30 minutter. Ta deretter ut bunnen, snu den forsiktig og legg den på et fat.
  6. Fordel vaniljekrem utover bunnen, pisk fløte og SukrinMelis til en myk krem og ha over. Pynt med friske bær/frukt e.l.

Tips: Eggehvitene bør være romtempererte. Bollen og vispen du bruker må være helt rene og fettfrie.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 33 kcal • protein: 7,9 • karbohydrat: 0,3 • fett: 0,0 • fiber: 0,0

Siden det finnes så mange ulike variasjoner av hva slags krem og topping du kan bruke på en pavlova, er tallene i næringsberegningen basert på kun bunnen.

Dersom du bruker vårt forslag til fyll vil 100 g ferdig pavlova inneholde ca 153 kcal, 2,8 g protein, 7,8 g karbohydrat, 12,2 g fett og 0,8 g fiber (beregnet med 100 g jordbær, 100 g blåbær og 100 g bringebær).

Flere tips:

For flere oppskrifter på sunnere kaker, se på denne samlingen med nesten 1000 oppskrifter på sukkerfrie, glutenfrie, melkefrie, Paleo og andre diettvennlige kaker:

Inspirasjon-til-nesten-1000-sunne-kaker

Se kakene her: Nesten 1000 oppskrifter på sunne kaker

– Foto/oppskrift: Funksjonell Mat – 

2 Comments
  • Lillian Slåttedal

    14/05/2016 at 1:19 pm Reply

    Så koselig å stikke innom siden din. Fornøyelig med betraktningene fra din bedre halvdel !

    • Marianne

      14/05/2016 at 1:58 pm Reply

      Så koselig! Du er hjertelig velkommen tilbake – flere betraktninger etter 17. mai :D

      Ha en fin pinsehelg!
      Marianne :0)

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits