Hjem   Om meg   Kontakt
Litt sunnere og smartere mat til de minste | Marianne de Bourg
23235
post-template-default,single,single-post,postid-23235,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Litt sunnere og smartere mat til de minste

Gjør hverdagsmåltidet til småfolket litt bedre ved å tilføre ekstra sunne ingredienser. Og kanskje noe godt til dessert?

Mindre sukker, mer fiber og sunne fettsyrer, mer vitaminer og mineraler. Det er ikke så vanskelig å få til. Her er noen forslag:

SMART MAT - Litt sunnere mat til småfolket

  1. Smart mat: Boken “Smart barnemat” vil hjelpe deg å gi barna gode spisevaner. Boken gir forslag til praktiske løsninger i hverdagen og hvordan vi foreldre kan lage den sunne maten. Boken inneholder flere oppskrifter. Boka fås kjøpt hos Cappelen Damm.
  2. Vitamin- og mineralboost: Tilfør mer næring og mineraler i maten med ”salatboostere” laget av spirede frø: Solsikke-, sesam-, gresskar- og chiafrø tilsatt grønne pulveriserte blader av blant annet spirulina og chlorella, smakssatt med økologiske krydderblandinger. Salatboosteren er glutenfri og økologisk. Fås kjøpt i helsekost.
  3. Mettende på brødskiva: Peanøttsmør fra ”Green Choice” inneholder kun ristede peanøtter og litt havsalt. Det er søtt nok uten tilsatt sukker. Fås i matbutikker med godt utvalg.
  4. Barnevennlig borddekking: Når vi skal inspirere de små til å spise sunnere er det smart å servere maten ekstra fargerikt og lekkert. Et pent dekket bord øker matlysten hos barn også. Foto: Rice.dk
  5. Peanøttsjokoladekuler. Oppskrift finner du her: [Sjokoladekuler med peanøttsmak]. Foto: Per Erik Jæger
  6. Fin fiber: Fullkornspasta gir mer kostfibre og større metthetsfølelse.
  7. Smører innenfra: Udo’s Choice er en kilde til de sunne Omega 3-, 6- og 9-fettsyrene som smører huden innenfra. Kan blant annet brukes i smoothies, supper og på salater. Fås kjøpt i helsekost.
  8. Appelsin + sjokolade = nam-nam! Denne appelsinsjokoladen inneholder mer kakaomasse og mindre sukker enn vanlig sjokolade. Appelsinsmaken gjør den lettere å like for små som ikke er vant til mørk sjokolade. TIPS: Venn gjerne barna til smaken av mørkere sjokolade fra de er små. Den inneholder mer kakao og mindre sukker. Begynt for sent, sier du? Start med gradvis tilvenning fra lys til mørk sjokolade.
  9. Lag knekkebrødfigurer selv: La barna delta og lag knekkebrødfigurer og pynt med barnas favorittfrø. Masse kos, gøy for barna, fort gjort og perfekt til kveldsmat. Knekkebrødmikser får du i dagligvare.

–Foto: Rice.dk, produsentene og Per Erik Jæger –

Ha et sunt og smakfullt måltid!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits