Hjem   Om meg   Kontakt
Bakte bønner med bacon og BBQ-smak | Marianne de Bourg
23161
post-template-default,single,single-post,postid-23161,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Bakte bønner med bacon og BBQ-smak

Bakte bønner med bacon er supert som tilbehør til middagen. Perfekt til å piffe opp tacoen også.

Bønner spises i Mexico til alle måltider og bakte bønner er vanlig tilbehør til både taco og andre tex mex-måltider.

Den proteinrike stuingen av kokte bønner blir også ofte kalt bønnestuing, bønnemos eller refried beans.

FREDAGSTACO Oppskrift på baked beans

Foto: TINE

Baked beans
 
Ingredienser
  • 150 g bacon, i terninger
  • 1 løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 boks bønner i tomatsaus
  • 2 ss worcestershiresaus
  • 1 dl barbequesaus
  • 1 ss sambal oelek, evt. 2 teskje finhakket rød chili
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ts havsalt
  • 1 ts nykvernet sort pepper
Sånn gjør du
  1. Sett stekeovn på 150 °C.
  2. Stek bacon nesten ferdig. Ha løk og hvitløk i pannen sammen med bacon, og stek til løken er blank.
  3. Bland bacon, løk, hvitløk, bønner, worcestershiresaus, barbequesaus, sambal oelek og brunt sukker i en bolle. Smak til med havsalt og sort pepper.
  4. Ha blandingen over i en ildfast form, og bak i midten av ovnen i ca. 1 time.
  5. Bønnene er ferdige når de begynner å bli mørkebrune rundt i kantene av formen.
  6. Blandingen skal tykne, men fortsatt være flytende. Hvis den er blitt litt tørr kan du tilsette litt vann.

TIPS: Du kan også bruke hermetiske bønner med chilismak eller barbequesaus.

– Foto/oppskrift: TINE –

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.