Hjem   Om meg   Kontakt
Hva er sunt med hamp/hampfrø? | Marianne de Bourg
21641
post-template-default,single,single-post,postid-21641,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Hva er sunt med hamp/hampfrø?

Hamp (hemp på engelsk) har vært dyrket i mer enn 12.000 år og i kulturer over hele verden. Planten har vært brukt som mat, fiber, tekstiler, papir og til og med drivstoff.

Hva er hamp?

Frøene, Fructus Cannabis fra nøttefrukten fra Cannabis saltiva inneholder ikke de sterktvirkende alkaloidene, men en rekke essensielle aminosyrer og vitaminer og kan derfor brukes til blant annet matprodukter, forskjellige typer eteriske oljer og drivstoff. Frøene har vært brukt til te og supper, og kan brukes til brød og andre bakverk.

Næringsinnhold i hampfrø

Hampfrø uten skall har et høyere innhold av proteiner og fett enn hampfrø med skall. Ved å fjerne skallet blir innholdet av karbohydrater og fiber redusert i frøene. De inneholder likevel alle de 20 aminosyrene, inkludert de 9 essensielle som kroppen ikke kan produsere selv og må få tilført gjennom kosten, samt en rekke andre nyttige næringsstoffer som klorofyll, vitaminer, mineraler og omega 3.

Bruk

Hampfrø har en mild, nøttesmak og kan spises rå, blandes i salat, bakverk, smoothie og bakverk.

– Kilder: Navitas Naturals, Wikipedia

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.