Hjem   Om meg   Kontakt
Trendy i matveien? | Marianne de Bourg
5537
post-template-default,single,single-post,postid-5537,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Trendy i matveien?

Hva er egentlig trendy på matfronten for tiden? Er det lavkarbo som gjelder, eller er det kanskje kortreist og økologisk mat som er i vinden?

Du skal få oppskriften på en genial rett som er både lavkalori, lavkarbo og kortreist av meg. Du har forresten sikkert spist det før.

KOSTHOLD Mat og trender - hva er trendy i matveien?

Foto: Per Erik Jæger

Men først: Jeg blir så utrolig glad når jeg har laget noe skikkelig godt til middag. Superglad! Og tilsvarende lei meg når jeg ender opp med noe under middelmådig. Jeg lager nemlig stadig noe nytt og har hver gang like skyhøye forventninger til resultatet. Og på tross av at familien roser den for meg mislykkede middagen, sitter jeg igjen og er ordentlig lei meg. Mat er ikke bare viktig for meg, men kjempeviktig.

Jeg er også glad i sunn mat og elsker å prøve alt som er nytt på matfronten. Jeg har derfor prøvd de fleste trendy dietter vi har sett de siste årene; lavkarbo, lav GI, lavkalori, raw food, supermat og mange, mange flere. Men nå er jeg litt lei og jeg vil heller ha enkel og utrendy mat. Forresten er kortreist, økologisk og lokal mat også i vinden, hvilket jeg heier på. Jeg handler gjerne på Bondens marked.

Jeg har spist mye i utlandet og det landet som imponerer meg mest når det gjelder mat er Frankrike. Der har jeg aldri opplevd å få servert noe som ikke smaker godt. Sist vi var i Paris fikk vi servert en enkel porsjonsgryte med kjøtt og bønner ved det lille bordet på fortauet. Kjøtt og bønner. That’s it. Og vet du hva? Det smakte himmelsk. Gryten var nok garantert ikke slengt sammen i løpet av ti minutter, men det var enkel mat, det var rimelig mat og det var sunn mat. Det enkleste er det beste, som vi alle vet.

Men er det ikke mye godt norsk også? Er det for eksempel bedre å fylle helsekostkurven med supermat fra andre verdenshjørner enn med norsk mat? For du har vel hørt om gojibær eller acaibær? Disse bærene som skal være så mye sunnere enn blåbær, multer og tyttebær.

Kanskje er det et godt forretningskonsept å selge tørkede tyttebær – og deretter selge dem for kr 450 pr kg (samme pris som for tørkede gojibær). Nei, jeg satser heller på å spise tyttebærene friske eller fra frysedisken.

Her får du endelig det trendy mattipset mitt, som er i kategoriene enkelt, sunt, godt og rimelig. Til dels kortreist også. Ikke dårlig? Den kjente italienske salaten ”Insalata alla caprese”, som nok de fleste har smakt. Tomat og bøffelmozzarella, basilikumblader, olivenolje og balsamicoeddik, samt salt og pepper. Enkelt og supergodt.

Og vet du hva? Lager du denne til middag, spiser du både lavkarbo, lavkalori og kortreist mat. For tomatene er rå, salaten er lavkarbo og lavkalori, basilikumen er kortreist, den kommer fra Grette gård Lier. Enkel, raskt og rimelig er det også. Og ganske sikkert trendy…

Vel bekomme eller Buon appetito!

Dette er en tekst som tidligere har stått på trykk i Drammen NÅ

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.