Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Enkel gulrotsuppe med ingefær, lime og koriander
22712
post-template-default,single,single-post,postid-22712,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Enkel gulrotsuppe med ingefær, lime og koriander

Enkel og nydelig gulrotsuppe med eksotisk og herlig smak av både fersk ingefær, lime og koriander.

Den kan også lages med kjøtt. Renskåret strimler av svinekjøtt smaker godt sammen med gulrotsuppe.

Enkel og sunn oppskrift-på-gulrotsuppe-med-lime

Foto/oppskrift: TINE

Gulrotsuppe med lime
 
(4 porsjoner)
Ingredienser
  • 800 g gulrøtter
  • 4 sjalottløk
  • 2 hvitløkfedd
  • ½ rød chili
  • 3 cm fersk ingefær
  • 1 ss TINE Ekte Smør til steking
  • 8 dlgrønnsaksbuljong (eller kyllingbuljong)
  • 3 dl TINE Matfløte eller Lett Matfløte
  • 1 lime (saften fra denne)
  • 1 ts havsalt
  • ½ dl frisk koriander, hakket
Sånn gjør du
  1. Skrell og skjær gulrøtter, sjalottløk og hvitløk i biter. Finhakk chillien og riv ingefær.
  2. Smelt smør i en stor kjele og ha alt i. Surr til løken er blank, ca 5 minutter.
  3. Tilsett buljong og la det koke under lokk til gulrøttene er møre.
  4. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller bruk en kjøkkenmaskin.
  5. Tilsett fløte og smak til med limesaft, salt og pepper. Dryss over koriander rett før servering.

Tips: For en suppe med mindre kalorier, bruk Lett Matfløte!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits