Hjem   Om meg   Kontakt
5:2-oppskrift: Fiskespidd med balsamicocoleslaw (226 kcal) | Marianne de Bourg
22585
post-template-default,single,single-post,postid-22585,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

5:2-oppskrift: Fiskespidd med balsamicocoleslaw (226 kcal)

226 kalorier pr porsjon inneholder disse fiskespiddene fra 5:2-diettens kokebok. 

Disse deilige fiskespiddene kan du også grille (spray litt olje på dem før du legger dem på grillen, så blir de ikke sittende fast på risten).

Limebåtene sveller og sprekker i varmen, og en sprø, chilikrydret balsamicocoleslaw er et perfekt tilbehør. Retten smaker også godt med reker.

Oppskrift på 5-2-dietten - fiskespidd med balsamicocoleslaw

Foto: 5:2-diettens kokebok, Gyldendal

Hemmeligheten bak god fastemat er at du klarer å gi maten fyldige, gode og interessante smaker uten unødvendige kalorier.

5:2-oppskrift: Fiskespidd med balsamicocoleslaw (226 kcal)
 
Ingredienser
  • 2 ss presset lime
  • salt og pepper
  • 1 hvitløksfedd, presset
  • 150 g torskerygg, skåret i store biter
  • limebåter
  • peanøttolje, til å spraye stekepannen med
  • 1-2 trespidd
  • Til balsamicocoleslaw:
  • 50 g kinakål, skåret i strimler
  • 50 g sukkererter, forvellet og avkjølt i kaldt vann, skåret i strimler
  • 50 g sugar snaps, forvellet og avkjølt i kaldt vann, skåret i strimler
  • 1 vårløk, skåret i tynne ringer på skrå
  • Til dressingen:
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ½ ts balsamicoeddik
  • 1 ts presset lime
  • 1 ½ ts sesamolje
  • 1 ts chiliflak
  • 1 ss ristede sesamfrø
Sånn gjør du
  1. Mariner fisken i limesaft, salt, pepper og hvitløk, og la den stå mens du lager coleslaw og dressing.
  2. Bland sukkererter, sugar snaps, kål og vårløk.
  3. Bland soyasaus, balsamicoeddik, limesaft, sesamolje og chiliflak i en liten bolle.
  4. Tre fiskebitene på spidd vekselvis med limebåter og kaffir limeblader.
  5. Varm en stekepanne, spray den med olje, og stek fiskespiddene i 2 minutter på hver side.
  6. Bland kålsalaten med dressingen, pynt med sesamfrø, og legg fiskespiddene på toppen.

Her ser du forskjellen på sukkererter og sugar snaps (runde sukkererter).

[Les mer om 5:2-diettens kokebok]

– Foto og oppskrift: 5:2-diettens kokebok

Flere 5:2-diettoppskrifter:

  1. 5:2 FROKOST: Skyr med blåbær og kanel (194 kcal)
  2. 5:2-oppskrift: Rødbetsuppe med eple og pepperrot (116 kcal)
  3. Bringebæris (206 kcal)
  4. Forslag til 5:2-dagsmeny med brød
  5. Forslag til 5:2-diett dagsmeny for 2 av ukens dager, uke 18
  6. Forslag til 5:2-diett dagsmeny for 2 av ukens dager, uke 19
  7. Forslag til 5:2-diett dagsmeny for 2 av ukens dager, uke 20
  8. Forslag til 5:2-diett dagsmeny for 2 av ukens dager, uke 21
  9. FROKOST: Grapefrukt og cottage cheese (120 kcal)
  10. Frokost/lunsj på 5:2-dietten: Kalkunrull og egg (153 kcal)
  11. Frosset blåbærskum (72,5 kcal)
  12. Havregrøt-oppskrifter på 5:2-dietten
  13. Kesam, kakao og proteinkjeks (184 kcal)
  14. Kesam med blåbærmos (199 kcal)
  15. Thaisuppe med reker (270-300 kcal)

Vil du ha flere ideer til 5:2-diettoppskrifter? Ta en titt i denne oppskriftssamlingen med over 150 oppskrifter på Pinterest.

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.