Hjem   Om meg   Kontakt
Oppskrift på lemon curd og etikett du kan printe ut | Marianne de Bourg
22604
post-template-default,single,single-post,postid-22604,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Oppskrift på lemon curd og etikett du kan printe ut

Sitronsmør, sitronkrem eller lemon curd. Kjært barn har mange navn. Den fløyelsmyke kremen kjent fra den engelske tradisjonen 5 o’clock tea smaker søtsyrlig og himmelsk. 

Bruk kremen som et alternativt pålegg til syltetøy eller sammen med gresk yoghurt som en herlig lavkarbo dessert. Som fyll i pannekaker, sitronterter og bløtkaker er den også perfekt. Eller server den sammen med din favorittdessert.

Tips: Lag dobbel porsjon av sitronkremen, så har du en lekker vertinnegave!

Den søte etiketten kan du printe ut her: DIY – MATGAVE Etikett til lemon curd

Oppskrift på lemon curd og etikett

Oppbevaringsglass får du fra kr 119 hos Rosendahl Foto: Rosendahl

Den kan også lages sukkerfri! Erstatt sukkeret med Sukrin Gold, Sukrin+ eller andre sukkererstatninger. Begynn med en mindre mengde og smak til!

Oppskrift på lemon curd
 
Ingredienser
  • 2 egg pluss 2 eggeplommer
  • 165 g sukker (eller sukkererstatning)
  • 80 g smeltet og avkjølt usaltet smør
  • Skall og saft av 2 økologiske sitroner
Sånn gjør du
  1. Pisk hele egg, eggeplommer og sukker i en kjele til det blir glatt.
  2. La det deretter stå over svak varme.
  3. Ha i smør, sitronsaft og visp hele tiden til blandingen har tyknet.
  4. PS - Skal ikke koke!
  5. Hell blandingen igjennom en sil i et rent glass.

Tips: Holder i kjøleskapet i ca to uker, men for å øke holdbarheten kan det lønne seg å sterilisere glasset. Se hvordan Lars Barmen steriliserer glass her.

– Foto, oppskrift og etiketter: Rosendahl –

2 Comments
  • Mona H-K

    23/04/2015 at 1:29 pm Reply

    Jeg lager bare uten sukker da, men tipser om at limecurd også er nydelig :)

    • Marianne

      24/04/2015 at 8:27 am Reply

      Lime istedenfor sitron – bra tips! Selv har jeg plutselig merket at jeg klør av lime, men skal forske mer på det. Tåler jo andre sitrusfrukter. Ha en fin helg! Det er jo fredag… :0)

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits