Hjem   Om meg   Kontakt
KRYDDER som smaker av Italia | Marianne de Bourg
22445
post-template-default,single,single-post,postid-22445,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

KRYDDER som smaker av Italia

I Norden har vi for lengst tatt det italienske kjøkkenet til oss. Ikke minst i form av pizza, pasta og spagetti bolognese. Men italiensk mat er mye mer enn det, og mye mindre.

Det ekte italienske kjøkkenet kan nemlig også være utrolig enkelt – basert på gode råvarer, som får stå tydelig frem i enkle anretninger. Kikker du dypere i det italienske kjøkkenet finner du mange lekre kjøttretter, stekt og tilberedt med forsiktig krydring, som unngår det altfor sterke og brennende. Men som likevel er rik på fyldig smak og nyanser.

Her er typiske krydder fra det italienske kjøkkenet:

KRYDDER-med-smak-av-Italia

Oliven

oliven

Oliven hører til på ethvert italiensk kjøkken. Oliven presses først og fremst til noen av verdens beste oljer, men oliven kan også hakkes og anvendes på forskjellige måter. Eller spises hele.

Oregano

oregano

Benyttes ofte tørket og hakket som dryss over pizza og salater. Smaken er lett krydret og en anelse bitter. Brukt riktig er oregano med på å gi en streif av kant og friskhet.

Basilikum

basilikum

Basilikum benyttes som smaksforsterker i gryteretter og som topping på salater. De grønne bladene, som smaker ganske lett syrlig med en litt bløt urteaktig ettersmak, har en skjønn friskhet og kan hakkes.

Hvitløk

hvitlok

Benyttes sammen med olivenolje, og stekt gir de nærmest en karamellaktig smak, men med en liten kant. De anvendes også knust som smaksforsterker i gryteretter.

Pinjekjerner

pinjekjerner

Pinjekjerner kan knuses og brukes i pesto, eller de kan ristes, noe som gir dem en nøtteaktig og meget mild nesten kremet smak.

Fennikel

fennikel

Fennikel har en deilig, frisk lakrisaktig smak og går veldig godt sammen med fisk og forretter som italiensk antipasti. Fennikel kan også gi friskhet som finhakkede elementer i salater.

– Kilde/foto: Prior – 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.