Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Ja, vi elsker naturlig kalkmaling
22597
post-template-default,single,single-post,postid-22597,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Ja, vi elsker naturlig kalkmaling

Kalkmaling selger som aldri før, og nordmenn har virkelig trykket den spesielle malingtypen til sitt bryst.

Fra å være et produkt for de mest interiørinteresserte, har bruken av kalkmaling den siste tiden økt drastisk i omfang.

Kalkmaling-Pure-Original-i-fargen-BlackTruffle

Det er de grå malingene som selger mest, og de kan gjerne være i mørkere nyanser, som denne ved navn Black Truffle. / Foto: Pure & Original

– Jeg tror mange velger Pure & Original fordi det er håndverk. Norske forbrukere søker produkter med «fotavtrykk», og det er nettopp det denne malingen gir.

Kombinasjonen av naturlige pigmenter, flotte overflater og en helt egen autentisitet gjør produktene lette å velge for mange, tror Idar Stensvold, europeisk brand manager i det nederlandske firmaet.

Naturlig og miljøvennlig

Den spesielle malingen er basert på kalk og utelukkende naturlige fargepigmenter, noe som gir en spesiell dybde i fargene.

– En slik dybde får du ikke med noen annen maling. Kalkmaling er dessuten også blant de mest miljøvennlige produktene du finner på markedet.

Vi ser nå at flere og flere velger produktene, gjerne en kombinasjon av de forskjellige variantene, i alle rom, for å få en gjennomført stil med et sterkt miljøvennlig uttrykk, sier Stensvold videre.

Flere varianter

Da malingene fra Pure & Original først kom til Norge, var det i hovedsak betongmalingen Fresco som fikk oppmerksomhet.

Fresco-maling-fra-Pure-&-Original

Betongmalingen Fresco påføres i et virvar på kryss og tvers for å oppnå den spesielle effekten. Foto: Kristian Owren/ifi.no

Malingen påføres med børste på kryss og tvers av veggen. Når den tørker gir den en illusjon av pusset betong på veggen.

Siden den tid har sortimentet blitt komplettert med ytterligere produkter, blant annet en helt dødmatt variant, som nå øker kraftig i popularitet.

– Den supermatte malingen Classico er vår internasjonale bestselger, og står for mer enn 70 prosent av salget i Europa. Vi ser nå at flere og flere velger denne varianten også her hjemme, da gjerne på alle fire vegger, sier Stensvold.

Nye farger

Kalkmalingen har egne håndmalte fargekart med et stort utvalg fargenyanser.

– Vi lanserte i fjor høst en del nye farger, og mange av disse har blitt våre bestselgere. De grå og mørkere fargene er fortsatt de mest populære, men vi ser økt bruk av farger, sier Stensvold.

Pure-Original-maling-i-nye-farger-SS15

Et utvalg av fargene i Pure & Originals vår-/sommerpalett for 2015. Foto: Pure & Original

Produsenten har derfor valgt å lansere åtte nye farger som en egen vår/sommer-palett for 2015, bestående av blant annet to ulike blå varianter, en gul, en litt rusten rød og en pudderfarge.

Fargene har navn som Havana Yellow, Barbados Blue og Burned Sand – noe som bør få frem sommerfølelsen for de fleste.

Skulle man ikke finne den perfekte fargenyansen i fargekartet, kan den supermatte malingen Classico også spesialbestilles ut ifra ønsket NCS-kode.

– Tekst: Åshild Nyhus Tyssen/ifi.no

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits