Hjem   Om meg   Kontakt
5:2-oppskrift: Rødbetsuppe med eple og pepperrot (116 kcal) | Marianne de Bourg
22567
post-template-default,single,single-post,postid-22567,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

5:2-oppskrift: Rødbetsuppe med eple og pepperrot (116 kcal)

116 kalorier pr porsjon inneholder denne friske suppen fra 5:2-diettens kokebok. 

Suppen egner seg utmerket til frysing, så du kan lage dobbel porsjon slik at du har ferdig suppe du kan ta opp av fryseren.

5-2-diett oppskrift på rødbetsuppe til 116 kalorier per porsjon

Foto: 5:2-diettens kokebok, Gyldendal

5:2-oppskrift: Rødbetsuppe med eple og pepperrot
 
(4 porsjoner)
Ingredienser
  • 500 g friske rødbeter
  • 1 ss olivenolje
  • 2 løk, skrelt og grovhakket
  • 2 syrlige epler, skrelt og uten kjernehus, skåret i båter, med litt presset sitron over slik at de ikke misfarges
  • 1 ½ liter hønse- eller grønnsakkraft
  • 2 stjerneanis
  • salt og pepper
  • hakket gressløk
  • 1 ss naturell lettyoghurt
  • 1 ts revet pepperrot
Sånn gjør du
  1. Sett stekeovnen på 200 grader. Fyll en langpanne med 1 cm vann, og legg i rødbetene.
  2. Sett pannen i ovnen i 1 time, eller til rødbetene bare gir litt motstand når du stikker i dem med en skarp kniv.
  3. Ta dem ut av ovnen, og skyll dem med kaldt vann et par minutter, til de er kalde nok til at du klarer å skrelle dem.
  4. Varm oljen i en kjele med tykk bunn. Stek løken på middels varme under lokk til den er myk og blank, men ikke har fått farge.
  5. Tilsett eplebåtene.
  6. Hakk de skrelte rødbetene grovt, og ha dem i kjelen.
  7. Hell i kraft, legg i stjerneanis, smak til med salt og pepper, og la det småputre i 15 minutter. Ta opp stjerneanisen, og kjør alt sammen til en suppe med litt pepperrot.

[Les mer om 5:2-diettens kokebok]

Dette er en oppskrift i serien kjøttfri mandag – eller Meat Free Monday  hvor det er fokus på vegetariske eller veganske sunne middagsoppskrifter. 

Kjøttfri mandag er en oppfordring til oss kjøttspisere til å spise vegetarisk/vegansk en gang i uka. Det behøver ikke være så vanskelig og det behøver heller ikke nødvendigvis være spesielle vegetarretter til middag denne kjøttfrie dagen.

Tenk gjerne også kreativt og kjøttfritt både med gamle og nye oppskrifter som egentlig inneholder kjøtt. Dropp bacon i quichen, kjøttkraft i suppa og kjøttet i gryteretten.

Rødbeter inneholder nitrat, som kan bidra til økt prestasjon under trening.

– Foto og oppskrift: 5:2-diettens kokebok

Flere 5:2-diettoppskrifter:

  1. 5:2 FROKOST: Skyr med blåbær og kanel (194 kcal)
  2. 5:2-oppskrift: Fiskespidd med balsamicocoleslaw (226 kcal)
  3. Bringebæris (206 kcal)
  4. Forslag til 5:2-dagsmeny med brød
  5. Forslag til 5:2-diett dagsmeny for 2 av ukens dager, uke 18
  6. Forslag til 5:2-diett dagsmeny for 2 av ukens dager, uke 19
  7. Forslag til 5:2-diett dagsmeny for 2 av ukens dager, uke 20
  8. Forslag til 5:2-diett dagsmeny for 2 av ukens dager, uke 21
  9. FROKOST: Grapefrukt og cottage cheese (120 kcal)
  10. Frokost/lunsj på 5:2-dietten: Kalkunrull og egg (153 kcal)
  11. Frosset blåbærskum (72,5 kcal)
  12. Havregrøt-oppskrifter på 5:2-dietten
  13. Kesam, kakao og proteinkjeks (184 kcal)
  14. Kesam med blåbærmos (199 kcal)
  15. Thaisuppe med reker (270-300 kcal)

Vil du ha ideer til 5:2-diettoppskrifter? Ta en titt i denne oppskriftssamlingen med over 150 oppskrifter på Pinterest.

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits