Hjem   Om meg   Kontakt
Sukkerfri whitey (lys brownie) uten steking | Marianne de Bourg
22505
post-template-default,single,single-post,postid-22505,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Sukkerfri whitey (lys brownie) uten steking

Whitey er en lys variant av kakefavoritten brownie. Den skal ikke stekes, men kan settes i fryseren til den har stivnet og tas ut litt før servering.

Smart å ha på lur i fryseren til kaffegjester!

Oppskrift-på-whitey,-variant-av-brownie

Foto/oppskrift: Økosjokolade

Kaken er laget uten vanlig hvitt sukker. Dadler og lucumapulver er brukt som søtning.

LUCUMA er tørket fruktpulver fra en søt søramerikansk frukt med en mild og fruktig smak, med hint av vanilje/karamell. Lucuma har tradisjonelt blitt brukt som søtningsmiddel i kaker, desserter, is og smoothies. Lucuma skal påvirke blodsukkeret minimalt.

Whitey (lys brownie) uten stekeovn
 
(ca. 12 biter)
Ingredienser
  • 40 g kokosnøttolje
  • 30 g kakaosmør
  • 3 dl tørkede dadler
  • 1 dl tørkede aprikos
  • 3 store ss pecan- eller annet nøttesmør
  • 1 ts vaniljepulver
  • 3 ss lucumapulver
  • Litt naturlig havsalt
  • ½ dl peanøtter uten salt eller andre nøtter, grovhakket
Sånn gjør du
  1. Smelt kokosnøttolje og kakaosmør i vannbad.
  2. Ha dadler og aprikos i en kjøkkenmaskin og kjør til det kleber seg til kantene.
  3. Ha i den smeltede kakao/kokos-blandingen, nøttesmøret, vaniljepulveret, lucumapulveret og saltet. Kjør til det er godt blandet. Tilsett de grovhakkede peanøttene i deigen.
  4. Hell deigen i en firkantet form kledd med bakepapir og trykk den ut til ca 2 cm tykkelse.
  5. Sett deigen i fryseren til den har stivnet.
  6. Ta den ut litt før den skal serveres og del den opp i biter.

Kan oppbevares i kjøleskap i 3-5 dager.

– Produktene brukt i denne oppskriften er fra Økosjokolade og fås kjøpt i nettbutikk her. –

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.