Hjem   Om meg   Kontakt
KRYDDER som smaker av Thailand | Marianne de Bourg
22406
post-template-default,single,single-post,postid-22406,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

KRYDDER som smaker av Thailand

Å kombinere krydder riktig blir sett på som en kunst i Thailand. Å lage en enkel saus kan ta timesvis, med nøyaktig tilpasning av smak og konistens helt til den perfekte balansen mellom krydder og fylde er oppnådd.

Thailandsk mat har oppnådd stor internasjonal anerkjennelse og oppmerksomhet. Noe av forklaringen er at vi har oppdaget at thairetter kan lages med masse smak – uten at det nødvendigvis blir så sterkt.

KRYDDER-som-smaker-av-Thailand

Her er typiske krydder fra det Thailandske kjøkkenet:

Bird chili

bird-chili

Bird chili er en liten chilifrukt, og den sterkeste. Chili brukes til å gi rettene en sterk smak, og mange av de andre krydderne brukes til å tone smaken og gjøre det sterke rundt.

Chili

chili

Liten eller mellomstor chilifrukt, som tilhører den litt milde enden av skalaen. Derfor benyttes den ofte i salsa eller marinert som tilbehør til mange retter.

Basilikum

basilikum

Horapha, Kaphrao og Maenglak er tre sorter av søt basilikum. Basilikum frigir aroma og smak når det kokes og brukes sammen med fisk, okse eller kylling. Basilikum brukes som en grønnsak og som aromastoffer.

Koriander

koriander

Bladene er ofte valgt til dekorasjon, med stilk og røtter som smaksstoff. Mye brukt i det asiatiske kjøkkenet, men det thailandske er det eneste som benytter røttene.

Kafir limeblader

kafir-limeblader

Fra Kafir lime, som nesten ikke har noe saft, kommer disse kjøttfulle, grønne og blanke bladene som likner et åttetall. De gir en unik smak, med en anelse sitrus. Malt kan det benyttes i salater, mens det revet passer bra i supper eller curryretter.

Ingefær

ingefær

Velg alltid ung og frisk ingefær om det finnes. Fint revet kan den spises rå, men det er kokt den som oftest benyttes i asiatiske retter. Fersk ingefær, med litt salt, pepper og hvitløk er godt som marinade til kylling eller oksekjøtt.

– Kilde/foto: Prior – 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.