Hjem   Om meg   Kontakt
Urter fra blomsterbutikken holder lenger | Marianne de Bourg
21790
post-template-default,single,single-post,postid-21790,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Urtene fra blomsterbutikken holder lenger

Har du også lurt på hvorfor urtene fra matbutikken holder så dårligj?

Årsaken til at urter kjøpt i matbutikken fort dør er en kombinasjon av en hurtig produksjonstid som gjør planten svakere, og lite plass til rotsystemet i pottene.

Generelt kan en driste seg til å si at urter fra matbutikken er produsert med tanke på konsum, de er en ferskvare man må bruke raskt. De er ikke produsert med tanke på at de skal holde lenge.

Krydderurter fra blomsterbutikken holder lenger

Foto: Mester Grønn

Krydderurter dyrket på friland har en helt annen kvalitet sammenlignet med de du kjøper i matbutikken. Middelhavet sørger for et stabilt og mildt klima hele året, noe som gir ideelle vekstforhold for blant annet krydder. Det gjør at de er ekstra kraftige og smaksrike.

– De italienske krydderurtene vi har i butikkene våre har et kraftigere rotsystem, skriver Mester Grønn. Det gjør de mer robuste og holder seg lenger utover sommeren så lenge de får nok vann. De trives best ute om sommeren, men vent med å plante de ute til du er sikker på at det er plussgrader gjennom hele natten.

Krydderurter fra matbutikken holder dårligere enn de fra blomsterbutikken

– Generelt er urter sarte vekster, som trenger jevn tilgang på passe mye vann. Derfor er Grow-in selvvanningspotte helt optimalt for urter, skriver Mester Grønn. Potten sørger for at urtene får jevnlig tilførsel av vann.

Du kan velge mellom oregano, timian, rosmarin og salvie hos Mester Grønn akkurat nå.

– Kilde: Mester Grønn – 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.