Hjem   Om meg   Kontakt
Påskens beste sjokoladekake trenger ikke steking | Marianne de Bourg
21573
post-template-default,single,single-post,postid-21573,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Påskens beste sjokoladekake trenger ikke steking

Denne sjokoladekaken behøver du ikke komfyr for å lage. Den gjør seg ferdig i kjøleskap eller fryser – og det helt av seg selv.

Med bunn av malte mandler og dadler som søtning, smak av appelsin og hjemmelagde marsipanegg som pynt.

Sunn-oppskrift-på-påskekake

BUNN:

  • 1,5 dl mandler
  • 1 dl dadler

SJOKOLADEKREM:

  • 4 dl cashewnøtter
  • 1,5 dl appelsinjulice
  • 3 ss kakaopulver
  • 3 ss agavesirup
  • 1 ts vaniljepulver
  • 10-12 dråper appelsinolje (om du har)

PYNT:

  • 2 dl mandler, skoldede
  • 1,5 dl Sukrinmelis m/stevia
  • 4 ss vann
  • Evt. noen dråper mandel- eller romessens
  • Konditorfarge (gul, rød, grønn)

Slik gjør du:

  1. Lag bunnen først. Kjør mandler og dadler fint i en kjøkkenmaskin. Klem ut i bunnen av en springform (ca 18cm i diameter).
  2. Kjør cashewnøtter til fint mel og ha i resten av ingrediensene til sjokoladekremen. Bland godt. Hell over nøttebunnen og sett formen i fryseren.
  3. Skold mandlene ved å ha de noen sekunder i kokende vann og smett deretter av skallet.
  4. Mal dem i en mandelkvern eller i kjøkkenmaskinen til du har finmalt mandelmel.
  5. Ha i en bolle og bland inn Sukrinmelis, og essens om ønskelig, spe med vann. Kna deigen godt og juster eventuelt med mer melis eller vann.
  6. Del deigen i 4 og lag en klump med grønn marsipan, en med rød marsipan og lag en større deig av de to siste med gul marsipan.
  7. Rull til små kuler eller egg og pynt kaken når den er fast nok.

Oppbevares i kjøleskap til servering, eller i fryseren for en iskake-variant.

– Foto/oppskrift: Økosjokolade – 

2 Comments
  • Eli

    30/03/2015 at 10:00 am Reply

    Uh. Denne skal jeg prøve! Så utrolig god ut! :)

    • Marianne

      30/03/2015 at 10:03 am Reply

      Jeg er ennå ikke i gang med påskebaksten jeg gitt, men denne satser jeg på å servere neste helg. Nam! :0)

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits