Hjem   Om meg   Kontakt
Tørket salvie | Marianne de Bourg
20431
post-template-default,single,single-post,postid-20431,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Tørket salvie

Tørket salvie er krydret og bitter med en dominerende varm og litt besk ettersmak som minner om nyhogd grantre.

Dette er en artikkel i serien Smakskombinasjoner, også kalt food pairing, hvor jeg tar for meg ulike matvarer og hvilke gode smaker som passer til.

FOOD-PAIRING-Gode-smakskombinasjoner-med-tørket-salvie

Fersk salvie / Foto: Santa Maria

Gode smakskombinasjoner med tørket salvie

Salvie har i århundrer blitt brukt til litt fetere kjøtt, som svinekjøtt, and og gås. I tillegg ble den antatt å ha helbredende egenskaper. Et mer moderne tips er å strø en klype salvie i tomat- eller grønnsakssuppen. Salvie i fløtesaus til pasta gir en unik og spennende smak.

  • Svine-, kalve- og lammekjøtt
  • And og gås
  • Bacon
  • Fet fisk
  • Bladbete, spinat
  • Grønnsakretter
  • Tomatsuppe
  • Grønnsaksuppe
  • Fløtesaus
  • Egg
  • Hvite bønner
  • Sitrusfrukter
  • Eple

Tørkede urter er mer robuste enn ferske urter og kan med fordel tilsettes ved starten av matlagingen. All den gode smaken er bevart gjennom skånsom tørking og smaken utvikles ved varmebehandling.

En tommelfingerregel er at man kan beregne ca halvparten mengde tørket krydder som ferske urter for samme smak.

– Kilde: Santa Maria, The flavour thesaurus –

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Følg og del på Facebook, da vel!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.