Hjem   Om meg   Kontakt
Sukkerfri appelsinfromasj | Marianne de Bourg
20823
post-template-default,single,single-post,postid-20823,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Sukkerfri appelsinfromasj

Denne sukkerfrie appelsinfromasjen kan like gjerne erstatte lørdagsgodteriene som den kan serveres til søndagsmiddagen eller nytes som en LCHF (low carb high fat) mandagsfrokost.

Gyllen og full av saftig appelsinsmak som den er passer den ypperlig også både til bypåske og hyttepåske.

Oppskrift-på-appelsinfromasj

Foto/oppskrift: Funksjonell Mat

Oppskriften kan selvsagt brukes med annen smakstilsetning enn appelsin. Finn din favorittsmak!

Sukkerfri appelsinfromasj
 
(4 porsjoner)
Ingredienser
  • 6 plater gelatin
  • ½ dl kokende vann
  • 3 egg
  • 6 ss Sukrin/SukrinMelis
  • 3 dl kremfløte
  • 1 appelsin, saft og revet skall
Sånn gjør du
  1. Legg gelatinplatene i vann i ca 5 minutter.
Visp egg og Sukrin til eggedosis. Visp kremfløten til krem. Bland eggedosis og krem forsiktig.
  2. Riv skallet av en godt vasket appelsin, del den i to og press saften ut av den.
  3. Klem vannet ut av gelatinen, og smelt platene ved å helle over ½ dl kokende vann.
Rør den oppløste gelatinen, appelsinsaft og revet appelsinskall forsiktig inn i krem- og eggedosisblandingen.
Hell blandingen over i serveringsbolle eller porsjonsskåler.
  4. Settes kjølig et par timer før servering slik at fromasjen stivner. Pynt med appelsinskiver eller revet appelsinskall.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 186 kcal • protein: 4,4 • karbohydrat: 2,2 • fett: 17,6 • fiber: 0,2

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Og følg og del på Facebook eller Pinterest, da vel!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits