Hjem   Om meg   Kontakt
Hva er godt å drikke til indisk mat? | Marianne de Bourg
20861
post-template-default,single,single-post,postid-20861,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Hva er godt å drikke til indisk mat?

Det indiske kjøkkenet er mer enn fantatisk mat. Det er også fantastiske drikker. Her er noen eksempler på hva som er godt å drikke til indisk mat.

Hva-er-godt-å-drikke-til-indisk-mat

Foto: Santa Maria

Chai-te 

Denne teen drikkes døgnet rundt i India. Det er mer populært enn kaffe. På gaten er det vanlig å se at det selges masala chai, krydret te, som serveres i glass. Smaken kan variere, men det er ofte søtt, og hovedingrediensene er te, melk, vann, sukker, honning eller melasse og krydder.

Lassi 

Lassi er den vanligste måltidsdrikken i India. Det er en smakssatt yoghurt som serveres med is. Den er leskende og forfriskende og passer utmerket til den sterkt krydrete indiske maten.

Øl 

Ettersom indisk mat ofte er så kraftig, passer det best med lyst lagerøl. Det finnes noen indiske ølsorter som kan kjøpes i Norge, f.eks. Cobra og King Fisher.

Vinmonopolet har nå et indisk øl i sitt vareutvalg: Kingfisher Premium Lager. Den har aroma med preg av lyst malt og litt høy. Smaken er lys og umiddelbar, preg av lyst malt og urter, moderat bitterhet. Kr 33,80 i testutvalget.

Vin 

Det beste vindistriktet i India er Nasik. Det ligger i det vestlige India, ca. 20 mil fra Mumbai. Her produseres det mest vin fra druetypene cabernet og shiraz. Myke viner med preg av bær som passer til heten fra den indiske maten.

Vinmonoplet har to typer indisk vin i sitt sortiment:

Chantilli White Zinfandel 2010 (rosévin)
Den er dyp rosa med rødskjær, dufter frisk av
 jordbær, blåbær og eksotiske frukter. Fruktig smak med god sødme og lang frisk ettersmak. Kr 157,80 i bestillingsutvalget.

Chantilli Sauvignon Blanc 2009 (hvitvin)
Aromatisk duft av friskt gress og sitrus. Balansert smak av friske frukter og sitron. Kr 138,40 i bestillingsutvalget.

Tips: Husk at sterk mat sterk mat gjør vinen friskere, mer snerpende og mindre søt og fruktig.

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

– Kilde: VinmonopoletSanta Maria – 

Likte du dette? Del gjerne!

  1. Du kan dele på Facebook eller Pinterest.
  2. Bli fan av bloggen på Facebook.
  3. Følge meg på Pinterest.
No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits