Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Sjokoladekjeks med sesam-mel
20839
post-template-default,single,single-post,postid-20839,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Sjokoladekjeks med sesam-mel

Seige og gode sjokoladekjeks eller cookies om du vil, uten hvetemel og sukker. Passer like godt til kaffen som når du får gjester, og som lørdagskos istedenfor en plate sjokolade. PS – Det kan være lurt å lage dobbel porsjon!

sjokoladekjeks_med_sesammel

Hvetemelet er erstattet med sesam-mel som er laget av fettreduserte sesamfrø. Melet er glutenfritt, og har et hvitt og fint utseende og inneholder samtidig hele 15 % fiber. Sesam-mel er rikt på proteiner og mineraler som jern, sink og magnesium. Sesam-mel har en mild og nøtteaktig aroma. Den runde og svakt søtlige smaken passer godt til kjeks, kaker og brød.

Sukkeret er erstattet med Sukrin Gold, Sukrin pluss og yaconsirup.

Produktene fra Funksjonell Mat får du kjøpt i helsekost, på nett og i noen velassorterte matvareforretninger.

Sjokoladekjeks med sesam-mel
 
Ingredienser
  • 60 g smeltet smør
  • 45 g Sukrin Gold og 15 g Sukrin pluss
  • (eventuelt totalt 75 g Sukrin Gold)
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 ss yaconsirup
  • 1 egg
  • 30 g bakekakao
  • 50 g sesam-mel
Sånn gjør du
  1. Bland alt det tørre godt før du tilsetter det våte.
  2. Lag små kuler på bakepapir og trykk dem flate med en skje.
  3. Stek på 175 grader i 13 minutter, og avkjøl på rist.

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 306 kcal • protein: 13 • karbohydrat: 5 • fett: 24 • fiber: 7

– Foto/oppskrift: Funksjonell Mat

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Og følg og del på Facebook eller Pinterest, da vel!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits