Hjem   Om meg   Kontakt
Økologisk erte- og risprotein | Marianne de Bourg
20893
post-template-default,single,single-post,postid-20893,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Økologisk erte- og risprotein

Kombinasjonen av erte- og risprotein i forholdet 2:1 gir en fullverdig og balansert sammensetning av essensielle og ikke-essensielle aminosyrer for deg som ønsker et fullverdig alternativ til animalske proteiner.

Erte- og risprotein

.
Risproteiner er lettfordøyelige og hypoallergeniske (lav- allergenisk) proteiner
. Fire timer etter inntak har kroppen fordøyd 86 % av alt risproteinet, i motsetning til bare 57 % for soyaprotein. Risprotein har et høyt nivå av de essensielle aminosyrene cystin og metionin, men er lav på lysin. Derfor legger vi til erteprotein som kilde til lysin, og forhøyer samtidig risproteinets biotigjengelighet.
.
Erteproteinet har en mild og behagelig smak, og er konsentrert via en vannbasert prosess fra gule erter. Det er et svært lettfordøyelig protein, gunstig for de som har allergi- og matintoleranseproblemer, lett løselig i vann, og den eneste proteinkilden som er alkalisk (pH = 7,5). Erteprotein er lav på de svovelholdige aminosyrene cystin og metionin, som risprotein er lav på, men rik på lysin, som både ris- og hemprotein er lav på.
.
Ved å bruke ert- og risprotein i kombinasjon oppnås en protein-effektivitets-ratio som langt på vei er sammenlignbar med komplette proteiner fra melk og egg, men uten potensialet disse proteinkildene har til å forårsake allergi- og matintoleranser.
.
I tillegg er både ert- og risprotein, i likhet med proteiner fra melk og egg, rike på forgreinede aminosyrer, også kjent som BCAA. Disse har spesielt stor betydning for oppbygning og vedlikehold av musklene, der de finnes i høy konsentrasjon. Forgreinede aminosyrer er høyt ansett i sportsernæringen for sin betydning for syntese og vedlikehold av muskler.
 .
Den myke teksturen og milde smaken på erteprotein gjør også superduoen av ert- og risprotein (i forholdet 2:1) appetittelig og behagelig for ganen. Den er et godt vegetabilsk alternativ til proteiner fra animialske kilder, både med hensyn til fordøyelighet, biotilgjengelighet og smak, og den løser seg lett opp i væske.

.

Erte- og risproteinpulveret er:

  • Vegetabilsk
  • Balansert
  • Lettfordøyelig
  • Vegansk
  • Økologisk

.Bruk:

  • Bland den i smoothies og shakes
  • Rør den ut i væskeholdig mat som supper og frokostblandinger
  • Bruk den som jevner i supper og sauser
    .
Kr 239 i helsekost og på nett hos Soma Nordic.

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️
Følg og del på Facebook, da vel!
No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.