Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Vegetarisk thai-wok med sopp og tofu
20617
post-template-default,single,single-post,postid-20617,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Vegetarisk thai-wok med sopp og tofu

Bakt blomkål med en deilig smak av lime og kokos. Serveres med en wok på spinat, shiitakesopp og tofu. En rask, smakfull og vegetarisk oppskrift. Server gjerne med eggenudler for en mektigere rett.

Dette er en oppskrift i serien kjøttfri mandag – eller Meat Free Monday  hvor jeg har fokus på vegetariske eller veganske sunne middagsoppskrifter.

Vegetarisk thai-wok med sopp og tofu

Dette trenger du for å få den rette Thai-smaken:

Santa Maria Veggie Wok Spice Mix – en vegetarisk kryddermiks til vegetariske wokretter med smak av kokos og lime.

Santa Maria Thai Soya Sauce er lysere, friskere og søtere enn japansk soyasaus. Den kompletterer det autentiske thaimåltidet, men passer like godt til all asiatisk mat.

Thaibasilikum må du nok kanskje innom en asiamatbutikk for å få tak i. Du kan bruke vanlig basilikum selv om den ikke har helt den samme smak.

Sriracha-saus fås også i asiamatbutikk.

Retten er medium sterk og den tar ca 30 minutter å lage.

Vegetarisk thai-wok med sopp og tofu
 
(4 porsjoner)
Ingredienser
  • 1 pose Santa Maria Veggie Wok Spice Mix
  • 1 st blomkål
  • 1 ss matolje
  • 300 g Shitakesopp
  • 2 stk rødløk
  • 65 g bladspinat
  • 4 vårløk
  • 3 ss Santa Maria Thai Soya Sauce
  • 400g tofu
  • 1 bunt thaibasilikum, hvis du får tak i
  • Eventuelt Sriracha-saus
Sånn gjør du
  1. Forvarm ovnen til 175 ° C.
  2. Del blomkålen i 4 biter. Masser oljen og gni inn med Veggie Wok Spice Mix.
  3. La stå i ovnen i 20 minutter eller til blomkålen er myk. Senk gjerne temperaturen etter 10 minutter til 100 ° C.
  4. Skjær rødløk og sopp i båter. Stek sopp og løk i matolje.
  5. Vend inn spinat, løk og Thai Soya Sauce rett før servering og server med terninger tofu og thaibasilikum.

Server gjerne med eggenudler.

Kjøttfri mandag er en oppfordring til oss kjøttspisere til å spise vegetarisk/vegansk en gang i uka. Det behøver ikke være så vanskelig og det behøver heller ikke nødvendigvis være spesielle vegetarretter til middag denne kjøttfrie dagen.

Tenk gjerne også kreativt og kjøttfritt både med gamle og nye oppskrifter som egentlig inneholder kjøtt. Dropp bacon i quichen, kjøttkraft i suppa og kjøttet i gryteretten.

– Foto og oppskrift: Santa Maria

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Følg og del på Facebook, da vel!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits