Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Sukkerfri panna cotta (179 kcal)
20632
post-template-default,single,single-post,postid-20632,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Sukkerfri panna cotta (179 kcal)

Har du lyst til å prøve en sunnere variant av den italienske desserten panna cotta? I denne oppskriften brukes stevia som søtning og den kan derfor brukes på lavkarbo og Paleo. Mindre kalorier får man også ved å droppe sukkeret. 

Oppskrift på sukkerfri panna cotta med sitron

Foto og oppskrift lånt med tillatelse fra Funksjonell Mat

Sukkerfri panna cotta
 
(4 porsjonsformer)
Ingredienser
  • 1 plate gelatin
  • 1,5 kopp fløte
  • 1 ts revet sitronskall
  • ¼ kopp presset sitronsaft
  • ½ kopp gresk yoghurt
  • 1 ts stevia med sitronsmak
Sånn gjør du
  1. I en kjele, rør gelatinen inn kremfløte og sett til side i 1 minutt.
  2. Dryss sitronskall i gelatin- og fløteblandingen.
  3. Tilsett sitronsaft og skru varmen ned på lav temperatur mens du stadig rører i blandingen Inntil gelatinet er helt oppløst.
  4. Visp inn yoghurt og sitronstevia og rør til alt er blandet.
  5. Smør 4 porsjonsformer og hell blandingen.
  6. Dekk til og avkjøl i minst 5 timer eller til panna cottaen er stivnet.
  7. Du kan servere dem i porsjonsformene eller velve dem over på en asjett og ha på friskrevet sitronskall og noen sitronskiver til pynt.

I oppskriften er det brukt stevia med sitronsmak fra Sweet Leaf. Det fås kjøpt i helsekost eller på nett hos Funkjonell Mat.

Næringsinnhold

(pr porsjon)

  • Kalorier: 179
  • Fett: 16.6g
  • Protein: 5.2g
  • Karbohydrater: 3.1g

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Følg og del på Facebook, da vel!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits