Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Tørket timian
20430
post-template-default,single,single-post,postid-20430,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Tørket timian

Dette er en artikkel i serien Smakskombinasjoner, også kalt foodpairing, hvor jeg tar for meg ulike matvarer og hvilke gode smaker som passer til.

FOODPAIRING Tørket timian

Tørket timian er kraftig aromatisk med en svalende petroleum- og Riesling-smak. 

Gode smakskombinasjoner med tørket timian

Timian er et must til ertesuppen i Sør- og Midt-Sverige. Den fremhever smaken også på tomat-og fiskesuppe, fisk- og kjøttgryter, leverretter og marinader. Nydelig på buffeten eller som tilbehør er fetaost eller oliven marinert i olje smakssatt med rosmarin eller timian.

  • Rødt kjøtt, lever
  • Fisk og skalldyr
  • Fisk- og kjøttgryter
  • Fiskesuppe
  • Bacon
  • Marinade
  • Geitost
  • Tomatsuppe
  • Gule erter og bønner
  • Grønnsakretter
  • Tomat
  • Løk
  • Oliven
  • Appelsin
  • Brød
  • Egg
  • Ost

Tørkede urter er mer robuste enn ferske urter og kan med fordel tilsettes ved starten av matlagingen. All den gode smaken er bevart gjennom skånsom tørking og smaken utvikles ved varmebehandling.

En tommelfingerregel er at man kan beregne ca halvparten mengde tørket krydder som ferske urter for samme smak.

– Kilde: Santa Maria, The flavour thesaurus –

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Følg og del på Facebook, da vel!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits