Hjem   Om meg   Kontakt
Rødkålsalat med fiken og søtpotet | Marianne de Bourg
20031
post-template-default,single,single-post,postid-20031,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Rødkålsalat med fiken og søtpotet

Med søtpotet, fiken, granateple og rødkål på tallerkenen vekkes alle sanser. Frodige farger utfordrer og de sensuelle fruktene fiken og granateple pirrer på tunga. Virkelig noe å servere din kjære.

SUNN-OPPSKRIFT-Rødkålsalat-med-fiken-og-søtpotet

En spennende og pikant salat som enten kan serveres som en forrett eller som en egen rett. Godt tilbehør til middag er den også.

Rødkålsalat med fiken og søtpotet
 
(4 porsjoner)
Ingredienser
  • 1 stk søtpotet
  • 2 ss olivenolje
  • ¼ stk finsnittet rødkål
  • 5 stk frisk fiken delt i båter
  • 2 stk sjalottløk i tynne skiver
  • ½ stk granateple
  • saften av 1 stk appelsin
Sånn gjør du
  1. Skrell og del søtpoteten i terninger. Bland terningene med olivenolje. Bak dem i ovn på 200°C til de er møre - 15 - 20 minutter.
  2. Del granateplet ved å skjære et snitt rundt frukten på tvers - men bare i skallet. Brekk deretter granateplet opp i biter og plukk ut kjernene. NB. Vær forsiktig så du ikke søler på klærne. Saften er vanskelig å fjerne.
  3. Bland alle ingrediensene forsiktig i porsjonsskåler, på tallerkener eller fat. Drypp nypresset appelsinsaft over.

 

– Foto/oppskrift: Frukt.no – 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.