Hjem   Om meg   Kontakt
5 enkle grep for en sunnere hverdag | Marianne de Bourg
19786
post-template-default,single,single-post,postid-19786,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

5 kostholdstips som er enkle å gjennomføre

Ønsker du deg en sunnere livsstil som skal vare i mer en et par-tre uker er det viktig å ikke gå for hardt ut, men heller sette noen konkrete, realistiske mål. Start med små forandringer i hverdagen. Små forbedringer som går over til å bli gode vaner er det som vil gi varige resultater.

KOSTHOLD 5 enkle tips

Foto: Bloomingville

Her er 5 kostholdstips som er enkle å gjennomføre:

1. MER FIBER

Bruk Fiberfin som et usynlig fibertilskudd, og gjør alt fra kaker, boller og pannekaker til brød og pizza sunnere, uten å forandre noe på resultatets smak, konsistens eller utseende.

[Hvorfor er fiber så viktig?]

Se hvor mye grovere resultatet blir ved å bytte ut en liten del av melet:

Hvetemel

FiberFin

Fiberprosent i ferdig bakst

Grovhets-skalaen

500 g

0 g

2,1

Fint

450 g

50 g

5,9

Ekstra grovt

400 g

100 g

14,5

>Ekstra grovt

2. ØK PROTEININNHOLDET

Tilsett sesammel eller mandelmel i smoothies, grøt eller frokostblanding for å øke proteininnholdet. Disse melene inneholder over 40 % protein og godt under 10 % karbohydrater. I tillegg er de fulle av viktige vitaminer og mineraler.

[Derfor er proteiner viktig på diett.]

3. VELG SUKKERFRITT

Lag kjapt og enkelt ditt eget sukkerfrie syltetøy: Kjøp frosne bær og rør sammen med SukrinMelis etter smak (bruk litt frysepulver hvis du vil ha tykkere konsistens). Smaker mye bedre enn det du kjøper, inneholder minimalt med sukker og kalorier, og bærene beholder de sunne stoffene som forringes ved koking.

[Guide til sukkererstatninger]

4. FÆRRE KALORIER

Lag peanøttsmør med 75 % færre kalorier enn i vanlig peanøttsmør ved å blande peanøttmel og vann (smak til med salt og Sukrin).

[Spar 3000 kalorier. Bytt ut-guide!]


5. MINSK KARBOHYDRATENE

Bytt ut vanlig pasta med bønnepasta. Et svært proteinrikt alternativ, og en glimrende måte å følge helsedirektoratets anbefaling om å spise mer bønner, som en næringsrik og god og kilde til protein og fiber.

[Lavkalori-guide]

– Tipsene er fra Funksjonell Mat – 

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Likte du dette? Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, følge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook.

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.