Hjem   Om meg   Kontakt
Chilisjokolade | Marianne de Bourg
15582
post-template-default,single,single-post,postid-15582,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Chilisjokolade

Dette er en oppskrift i serien LØRDAGSGODT hvor jeg presenterer sunne alternativer til lørdagsgodt for store og små. Denne lørdagen serveres voksengodteri.

Denne sjokoladen har det lille ekstra som skal ekstra piff på lørdagskvelden. Chili øker pulsen og kroppsvarmen og inneholder capsaicin som får kroppen til å frigjøre ”lykkehormonet” endorfin, som skal stimulere lysten.

Sjokoladen er laget med agavesirup og honning istedenfor vanlig hvitt raffinert sukker.

Sunn-oppskrift-på-sukkerfri-chilisjokolade

Hjerteformen og ingrediensene til sjokoladen er fra Økosjokolade. Den ildfaste porsjonsformen fra Le Creuset/ Foto: Per Erik Jæger

Chilisjokolade
 
Oppskrift: Lørdagsgodt
Ingredienser
  • 100 g kakaomasse
  • 50 g kakaosmør
  • 20 g agavesirup
  • 20 g honning
  • 1 liten klype naturlig havsalt
  • ½ ts chilipulver
Sånn gjør du
  1. Smelt kakaomassen og kakaosmøret skånsomt i vannbad og bland i søtningsmidler, salt og chili.
  2. Visp alt godt sammen, og hell blandingen i konfektformer eller i et tynt lag i bunnen av en plastboks, og sett den i kjøleskapet til den har stivnet (eller i fryseren for å korte ventetiden).

Agavesirupen i oppskriften kan eventuelt erstattes av honning.

PS – Sjokoladen kan selvfølgelig også lages uten chili. Eller prøv mine forføreriske sjokoladetrøfler med kanel og anis:

 

Ha en lystig lørdag!

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Likte du dette? Du kan dele bilde og link på Facebook eller Pinterest, følge meg på Pinterest og bli fan av bloggen på Facebook.

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.