Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Rask energi, stabilt blodsukker, økt forbrenning
19364
post-template-default,single,single-post,postid-19364,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Rask energi, stabilt blodsukker, økt forbrenning

Overvektige trenger ikke ytterligere fett til de allerede overfylte fettlagrene, ei heller karbohydrater som lett omdannes til fett i leveren.

De trenger en energikilde som gjør blodsukkeret stabilt, de trenger energi som metter og varer lenge, de trenger en energikilde som ikke lagres som eller omdannes til fett og de trenger en energikilde som ikke er i konflikt med karbohydrater.

MCT-Cocosa-olje

MCT Cocosa koster kr 229 i helsekost og på Soma.no

MCT tilfredsstiller alle disse kravene for godt ”slanke-fett”. Konklusjonen på mange kliniske studier på MCT er nettopp at disse fettsyrene er et godt valg for de som trenger å gå ned i vekt.

Fett er ikke et fett, verken når det gjelder flerumettet fett eller mettet fett. Blant de mettede fettsyrene stiller de mellomlange fettsyrene i en særklasse. Som navnet tilsier er mellomlange fettsyrer (MCT) kortere i lengde enn de ”lange” fettsyrene som vanligvis dominerer i vårt kosthold. Disse fettsyrene har helt spesielle egenskaper!

Tidligere brukt på sykehus

MCT-olje har vært en skattet næringskilde på sykehus opp gjennom tidene. Oljen dekker behovet for lett opptakelig og utnyttbar energi, som kan være spesielt aktuelt for spedbarn, eldre eller svake og skadde mennesker som har vanskelig for å ta til seg næring.

MCT er løselige i vann og trenger ikke galle for å fordøyes. MCT-fettsyrene absorberes raskt og omsettes lett til energi i kroppen. Kroppen bruker ikke disse fettsyrene til byggeklosser, og de tolereres dårlig av sykdomsfremkallende mikroorganismer.

Sportsernæring

I dag er MCT-olje mest kjent innen sportsernæringen. De mellomlange fettsyrene er så lette å utnytte for kroppen at glykogenlagrene spares til spurten. MCT går også godt sammen med karbohydrater. Normalt sett vil karbohydrater via hormonet insulin undertrykke forbrenningen av fett.

Når skal jeg velge Cocosa MCT-olje?

  • Som energitilskudd når du trenger rask energi som varer lenge.
  • Utmerket i slankedietter – økt forbrenning og stabilt blodsukker.
  • Trening og konkurranseidrett, for utholdenhet og sparing av glykogenlagrene til spurten
  • Hvis du har fordøyelesbesvær og dysfunksjonell tarm, dårlig galleproduksjon, eller ellers har vanskelig for å ta opp næring
  • Ketonterapi – en alternativ energikilde for hjernen – ved nevrodegenerative sykdommer som demens.

[Mer om kokosolje]

– Kilde: Soma.no – 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits