Hjem   Om meg   Kontakt
Tørkede klementinskiver | Marianne de Bourg
19023
post-template-default,single,single-post,postid-19023,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Tørkede klementinskiver

Har du mange klementiner liggende etter julen? Da kan du skjære dem i skiver og tørke dem.

De tørkede skivene kan brukes både i gløgg og i drinker, som pynt på kake og dessert – og legges i en fin skål som pynt.

Oppskrift på tørkede klementinskiver

Tørkede sitrusskiver kan fint spises som snacks og brukes i bakverk, eller man kan bruke dem til å lage flotte juledekorasjoner med. Skallet gir en litt bitter smak. Om du ønsker mildere skiver kan du skrelle frukten før du skjærer den i skiver.

Tørkede klementinskiver
 
Ingredienser
  • Klementiner, eventuelt andre sitrusfrukter
Sånn gjør du
  1. Vask klementinene og tørk dem godt. Skjær dem i tynne skiver.
  2. Legg dem på et bakepapir på et stekebrett og sett i ovnen på 50-60 grader.
  3. Ta brettet ut etter ca. 2 timer og la skivene lufttørke til de er sprø. Tiden på dette varierer etter tykkelsen, men regn med ett døgn.
  4. Et godt alternativ til å bruke bakepapir, er bakematte i silikon som gjør det enklere å fjerne skivene.

PS – Du kan også tørke appelsiner, sitroner, lime eller andre sitrusfrukter.

 – Foto og oppskrift: Frukt.no – 

Sånn kan du bruke dem:

  • Dekorative og smakfulle i varm te, toddy eller gløgg
  • Vakker pynt på kake og dessert – eller i drinker
  • I vannmuggen (smart å ha med til vannmuggen på skrivebordet på jobben)
  • Dekorative i en fin skål (dufter dessuten vidunderlig)
  • Fine på kranser og andre juledekorasjoner

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Del på Facebook, da vel.

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits