Hjem   Om meg   Kontakt
GUIDE: Riktig temperatur og åpning av champagne | Marianne de Bourg
19101
post-template-default,single,single-post,postid-19101,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

GUIDE: Riktig temperatur og åpning av champagne

Riktig serveringstemperatur for champagne er 6-9°C, da det er her lukten og smaken kommer til sin rett.

Riktig temperatur kan oppnås ved å la den uåpnede flasken ligge i en champagnebøtte med is og vann i omtrent 20 til 30 minutter, eller eventuelt ved å legge den i kjøleskap i et par timer.

Husk: Man bør aldri bruke fryser til å kjøle ned champagne!

Rosa musserende i vinkjøler fra Mester Grønn

Rosa musserende i vinkjøler fra Mester Grønn

Slik åpnes champagneflasken:

  1. Sørg for at champagne er avkjølt, mellom 8 og 10 grader (da spruter den mindre)
  2. Folien skal kun fjernes rundt tuten
  3. Hold flasken 45 grader
  4. Vri flasken, ikke korken (men hold igjen!)
  5. Korken skal ikke smelle i taket
  6. Champagnen skal ikke sprutes, verken i taket eller andre steder

Kilder: Vinmonopolet og Wikipedia

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits