Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Sukkerfri riskrem med rød saus
17590
post-template-default,single,single-post,postid-17590,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Sukkerfri riskrem med rød saus

På julaften er riskrem med rød saus en klassiker. Riskrem er tradisjonelt laget av kald risengrynsgrøt og pisket krem, servert med lunken eller kald rød saus. I denne sukkerfrie varianten er det brukt Steviosa sukkererstatning. 

Sunn-oppskrift-på-sukkerfri-riskrem

Foto og oppskrift lånt med tillatelse fra Soma

Sukkerfri riskrem med rød saus
 
Porsjoner: 4
Ingredienser
  • Risengrynsgrøt:
  • 2 dl grøtris
  • 4 dl vann
  • ¼ ts salt
  • 1 l melk (gjerne helmelk)
  • Riskrem:
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts Steviosa sukker
  • 3 dl risgrøt
  • Rød saus:
  • 3 dl vann
  • 400 g bringebær (en pose frosne)
  • 2 ts Steviosa sukker
  • 2-3 ts johannesbrødkjernemel til jevning
Sånn gjør du
  1. Risengrynsgrøt:
  2. Kok opp vann og tilsett salt og ris.
  3. La risen koke på svak varme til vannet er nesten kokt inn.
  4. Spe med melk og la koke ca. 45 min. til den er passe tykk. Blir den for tykk spe med litt mer vann eller melk.
  5. Riskrem:
  6. Visp fløte og Steviosasukker til luftig krem.
  7. Bland kremen i grøten, og pynt eventuelt med litt hakkede mandler.
  8. Rød saus:
  9. Ha bringebær og vann i en kjele og kok opp.
  10. Sil sausen slik at bringebærene skilles ut (disse kan f.eks. brukes i en Smoothie senere).
  11. Ha sausen tilbake i kjelen og kok opp med Steviosa sukker.
  12. For å få en tykk saus, jevnes sausen med johannesbrødmelet som røres inn når sausen koker og til du får den passe tykk.
  13. Avkjøl litt, og server gjerne litt lunken saus over riskremen!

Denne varianten av riskrem med rød saus er et bedre alternativ for diabetikere, deg som teller kalorier eller karbohydrater – og deg som bare er opptatt av å spise sunt.

Nyt!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits