Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Kjøttboller med gammeldags rødkål
18914
post-template-default,single,single-post,postid-18914,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Kjøttboller med gammeldags rødkål

Har du lyst på julemat, men vil spare ribba til julaften?

Her er en vri på de tradisjonelle medisterkakene og surkål. En lekker og inspirerende rett som skaper den rette julestemningen. Den er både festlig og funky, mormor og moderne, tradisjonell og med en twist.

Kjøttboller med rødkål

(6-8 personer)

Kjøttboller

400 g kjøtt-/karbonadedeig 1 ts salt
1/2 løk
1 fedd hvitløk
1 egg
50 g hvetemel
1 dl vann med kullsyre 1 ts malt allehånde
1 ts malt ingefær
1 ts malt nellik
1 ts malt muskatnøtt
Olje til steking

Gammeldags rødkål

1 rødkål, ca. 1 kg
50 g smør eller andefett
1 dl epleedikk
2 1/2 dl konsentrert søt tranebær- eller solbærsaft
4 ss brun farin
2 laurbærblader
3 stjerneanis
2 kanelstenger
Salt og pepper

Sånn gjør du det:

Kjøttboller:

  1. Rør inn kjøttet med salt, finhakket løk, presset hvitløk, egg og hvetemel.
  2. Tilsett kullsyreholdig vann og krydder.
  3. La deigen hvile i kjøleskap i ca. 1/2 time.
  4. Form til små kjøttboller og stek dem i litt olje.

Rødkål:

  1. Fjern stilken og de ytterste bladene fra rødkålen. Finsnitt kålen.
  2. Smelt smør eller andefett i en gryte og stek kålen med god varme i ca. 5 minutter.
  3. Tilsett eddik, saft, brunt sukker, laurbærblader og krydder.
  4. La kålen putre under lokk til den er mør, ca. 30 minutter. Smak til med salt og pepper.

TIPS: Kålen kan gjerne lages dagen før servering, den smaker enda bedre da!
.

– Oppskrift og styling: Lone Kjær / Foto: Tia Borgsmidt –

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits