Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Eplegløgg med rom
18808
post-template-default,single,single-post,postid-18808,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Eplegløgg med rom

Denne friske eplegløggen inneholder varmende og sunne hele krydder. Den smaker vidunderlig sammen med pepperkaker, som velkomstdrink eller bare som kosedrikk for to foran peisen.

JUL-Oppskrift-på-eplegløgg-med-rom

Eplegløgg med rom
 
(4 porsjoner)
Oppskrift: Drikke
Ingredienser
  • 2 stjerneanis
  • 2 kanelstenger
  • ½ ts kardemommefrø
  • 1 liter eplemost eller eplesaft
  • 1 dl mørk rom
  • 1 ss rørsukker
  • 1 ss revet fersk ingefær
  • Revet skall av 1 sitron
  • Ett eple til pynt
Sånn gjør du
  1. Ha stjerneanis, kanelstenger og kardemomme i et kaffefilter og lag en kryddepose.
  2. Hell eplemost, rom og rørsukker i en kjele og tilsett krydderposen.
  3. Varm opp til kokepunktet.
  4. Tilsett ingefær og ta kjelen bort fra varmen.
  5. La det trekke et par timer.
  6. Ved servering, ta krydderposen opp før oppvarming.
  7. Tilsett revet sitronskall og servér i glass med en epleskive.

TIPS: Eplegløggen kan fint lages uten rom.

– Oppskrift og styling: Lone Kjær / Foto: Tia Borgsmidt –

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits