Hjem   Om meg   Kontakt
Rødvinsgløgg med portvin og cognac | Marianne de Bourg
18811
post-template-default,single,single-post,postid-18811,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Rødvinsgløgg med portvin og cognac

En rødvinsgløgg med portvin og cognac. Kanelstenger, kardemomme, nellik og revet appelsinskall. Rosiner trukket i portvin. En deilig gløgg med masse smak av krydder!

Oppskrift-på-nesten-klassisk-gløgg

Nesten klassisk gløgg
 
(4 porsjoner)
Ingredienser
  • 100 g rosiner
  • 1 dl portvin
  • 2 hele kanelstenger
  • ½ ts kardemommefrø
  • 10 hele nelliker
  • 1 flaske krydret rødvin
  • 50 g skoldede mandler
  • 1 appelsin
  • Brunt sukker
  • Eventuelt litt Cognac
Sånn gjør du
  1. Hell portvin over rosinene og la dem trekke i ca. 1 time.
  2. Ha kanelstenger, kardemomme og nelliker i en et kaffefilter og lag en krydderpose.
  3. Hell rødvin i en gryte og tilsett krydderposen. Varm opp til kokepunktet.
  4. Ta gryten av varmen, tilsett revet appelsinskall, appelsinskiver, rosiner og mandler.
  5. La gløggen trekke frem til servering.
  6. Ta opp krydderposen før servering og varm gløggen forsiktig opp.
  7. Smak til med brunt sukker og gjerne litt cognac.

 

– Oppskrift og styling: Lone Kjær / Foto: Tia Borgsmidt –

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.