Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Riskrem med krydrede kirsebær
18906
post-template-default,single,single-post,postid-18906,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Riskrem med krydrede kirsebær

Her er en vri på den tradisjonelle riskremen der sausen er laget med hele krydrede kirsebær.

Oppskrift på riskrem med krydrede kirsebær

Her er det brukt kirsebær på glass, men hvis du ikke finner dette, kan du bruke frosne. Her kan du mose bærene litt for å få en mer flytende saus.

Riskrem med krydrede kirsebær
 
[6-8 porsjoner)
Ingredienser
  • [RISKREM]
  • 200 g grøtris
  • 1 liter h-melk
  • 2 vaniljestenger
  • 1 kanelstang
  • ½ liter kremfløte
  • 100 g skåldede mandler
  • [KRYDREDE KIRSEBÆR]
  • 1 glass kirsebær eller andre røde bær
  • 2 kanelstenger
  • 2 stjerneanis
  • 2 ts maisenna
Sånn gjør du
  1. Skyll risen. Kok opp melk og ris.
  2. Del den ene vaniljestangen og på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljestangen og frøene i gryten sammen med kanel.
  3. Kok risene i ca. 45 min ved
  4. svak varme til en fast grøt.
  5. Rør i grøten underveis så den ikke brenner seg fast i bunnen av kjelen. Avkjøl risgrøten og ta opp vaniljestangen.
  6. Pisk fløten til krem. Skjær den andre vaniljestangen på langs og skrap ut
  7. frøene. Spar én mandel, hakk resten av mandlene. Bland den piskede kremen, vaniljefrø og mandler forsiktig inn i grøten.
  8. Kok kirsebær eller andre røde bær med kanel og stjerneanis ved svak varme i ca. 10 min. Jevn med maisenna utrørt i kaldt vann. Serveres sammen med riskremen.

– Oppskrift og styling: Lone Kjær / Foto: Tia Borgsmidt –

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits