Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Karamellpudding med økologisk sukker og stevia
17585
post-template-default,single,single-post,postid-17585,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Karamellpudding med økologisk sukker og stevia

Verdens beste dessert! Ekte fløyelsmyk karamellpudding stekt i vannbad. Denne varianten er dessuten helt uten hvitt raffinert sukker. I karamellpuddingen er det brukt erytritol og den søte urten stevia. I karamellsausen er det brukt naturlig og uraffinert kokossukker med relativt lav GI (glykemisk indeks). En nydelig karamellpudding som er både søt og sunn! 

Sunn-oppskrift-på-karamellpudding

Foto og oppskrift lånt med tillatelse fra Soma

Karamellpudding med økologisk sukker og stevia
 
Porsjoner: 6
Ingredienser
  • 100 g Cocosa Sukker til karamellsaus
  • 2,5 dl kremfløte
  • 2 dl helmelk
  • 1 ss Steviosa sukker
  • 10 dråper Steviosa flytende vanilje
  • 1 vaniljestang (alternativt 1⁄2 ts vaniljepulver)
  • 4 egg
Sånn gjør du
  1. Bruk en brødform på ca. 1 liter eller porsjonsformer i metall (små muffinsformer) som du heller Cocosa Sukker jevnt fordelt i.
  2. Forvarm ovnen til 190 grader.
  3. Sett formen i vannbad (langpanne med vann som dekker til ca midten av formen). Cocosa. Sukkeret skal stivne/blir litt fast. Det tar ca. 15 min.
  4. Avkjøl litt.
  5. Mens Cocosa Sukkeret karamelliseres i ovnen, lag fløteblandingen.
  6. Kok opp fløte, melk, Steviosa sukker, Steviosa vaniljedråper og skrapte frø fra vaniljestangen, samt selve stangen.
  7. Rør godt i ca. 1 min. Avkjøl deretter blandingen og fjern vaniljestangen.
  8. Pisk eggene luftig, og rør inn den avkjølte fløteblandingen.
  9. Hell massen over i formen/formene som settes tilbake i vannbad i ovnen, men nå på 120 grader.
  10. Når puddingen har stivnet (det tar mellom 90-120 minutter å få den stiv), ta den ut og avkjøl.
  11. Puddingen kan løsnes med en kniv langs kantene og forsiktig velves på et serveringsfat. NB – sausen vil da flyte rundt når du velver den over på fatet.

Denne fløyelsmyke julefavoritten kan nytes hele året!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits