Hjem   Om meg   Kontakt
Sunnere delfiakake | Marianne de Bourg
18712
post-template-default,single,single-post,postid-18712,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Sunnere delfiakake

I denne sunne oppskriften på delfiakake er det ikke brukt sukker, men yaconsirup og lucuma som søtningsmidler. Istedenfor delfiafett er det brukt kaldpresset kokosolje fra friske kokosnøtter med alle næringsstoffene, laurinsyre, vitaminer og mineraler og antioksidanter bevart. 

Kaken, som egentlig ikke er en kake da den ikke er stekt i ovn, inneholder mest fett og kan nytes også av dem som holder seg til lavkarbo. 

Yaconsirup et lavglykemisk søtningsmiddel som er presset av roten til Yaconplanten.

Lucuma er pulver fra en Sør-Amerikansk frukt med mild og fruktig søtsmak som går i retning av karamell og vanilje, noe som gjør den til en perfekt smakstilsetning i hjemmelaget sjokolade.

JULEKAKER Oppskrift på delfiakake

Delfiakake
 
Denne oppskriften holder til en relativt stor og mektig kake.
Oppskrift: Kake/dessert
Ingredienser
  • 100 g kakaomasse
  • 50 g kakaosmør
  • 200 g kokosnøttolje, kaldpresset
  • 70 g yaconsirup
  • 1 ts vaniljepulver
  • 2 ss lucumapulver
  • 4 ss Artisana cashewnøttsmør eller annet nøttesmør
  • Valnøtter, rosiner og/eller aprikoser
Sånn gjør du
  1. Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad og visp inn resten av ingrediensene untatt nøttene og den tørkede frukten.
  2. La sjokoladen bli litt avkjølt og tykkere før du har den i en firkantet form med høye kanter.
  3. Formen kan enten smøres med kokosnøttolje eller kles med bakepapir før du har i blandingen.
  4. Legg lagvis nøtter og tørket frukt ettersom du heller på mer av sjokoladeblandingen i formen.
  5. Sett formen i kjøleskap.
  6. Oppbevares kaldt til servering. Pynt med nøtter og tørket frukt og del opp i skiver.

Alle ingrediensene er fra Økosjokolade.

Kaken smelter lett i romtemperatur, la den derfor stå i kjøleskapet helt til du skal servere den. Ha den gjerne på et kaldt fat så holder den seg lengre.

Foto/oppskrift: Økosjokolade

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.